Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

A SZEnergy Team, az egyetem alternatív járműfejlesztő csapata Londonba készül

A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata idén már 10. alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon Europe versenyen, amely a világ legnagyobb üzemanyag-takarékossági versenye, melyen minden évben több mint 20 ország 200–nál több főiskolai, egyetemi csapata méri össze tudását.

A SZEnergy Team a Battery Electric kategóriában versenyez, amelyben a korábbi évek során többször is első és dobogós helyezést értek el.

A verseny célja

Az 1983 óta megrendezett üzemanyag-takarékossági világverseny célja a legkevesebb energiával a legnagyobb hatótávolság elérése. Két fő kategória létezik: prototípus és Urban Concept. A járművek több üzemanyagosztályban versenyeznek (benzines, dízel, hidrogénhajtás, elektromos hajtás).

A csapat bővülése

Szerencsére idén is csatlakoztak a csapathoz új, lelkes hallgatók. Ebben az évben főleg a menedzsment részleget, valamint a villamos mérnökök körét bővítették.

Mindenki egész évben hajt, és keményen dolgozik a fejlesztéseken, hogy a versenyre a legjobb autóval állhassanak a bírák elé.

Kihívások

A versenyszabályzat ismét nagyon sokat változott, mely nagy feladat elé állította a csapatot. Az idei felkészülési szezonban ez azt jelentette, hogy teljesen át kellett tervezni az autó fékrendszerét, és rugózott felfüggesztést kell alkalmazni az idei évtől.

A saját fejlesztésű telemetria rendszerük mára a futamok alatt több mint 80 paramétert figyel folyamatosan, ezeknek az adatoknak a segítségével a pályára optimalizált motorral és akkumulátor pakkal tudnak készülni.

Elérhetőségek

A csapatot a verseny alatt is folyamatosan követni lehet a következő felületeken.

 

Web: www.szenergy.hu

Facebook: https://www.facebook.com/szenergyteamhungary