Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Elkészült az Arrabona Racing Team új autója

A 2017. június 26.-án megrendezett Rollout eseményen leplezte le negyedik és egyben legújabb versenyautóját, az ART_04-et, a Széchenyi István Egyetem Formula Student csapata, az Arrabona Racing Team.

Sok változtatás lett végrehajtva az ART_04-en az előző év autóihoz képest, ezek közül a legfeltűnőbb az aerodinamikai részlegen történt, ugyanis most előszőr látták el a versenyautójukat egy teljes aerodinamikai csomaggal, így növelve a leszorító erőt, ami nagyobb keresztirányú gyorsulást és kanyarsebességet jelent.

Egyéb lényeges és szembetűnő különbség idén az az, hogy az idei versenyszezonban merőben más abroncsokkal indul el a csapat az eddigiekhez képest, hiszen az eddig használt Hoosier gumik helyett idén az alacsonyabb profillal és jobb menettulajdonsággal rendelkező Continental abroncsokra esett a választás, amely nagyobb tapadást eredményez majd. Azonban az új abroncsokhoz új futómű geometriára van szükség, ezáltal azon is jelentős módosítások lettek végrehajtva.

Fejlesztéseken estek át a kezelőszervek is: nem rendelkezik különálló műszerfallal az autó, a pilóták a kormányba integrált visszajelző panelen keresztül kapják meg az információkat amire szükségük van a verseny során. A váltás a kormányba szerelt váltófülekkel történik. Az idei évtől kezdve a kormányművön is átalakítások mentek végbe, az eddigi csuklós kialakítást szöghajtás váltotta fel.

Immár második éve dolgozik együtt az Arrabona Racing Team a SZEngine csapatával, akik a versenyautó erőforrását biztosítják számukra. Míg a tavalyi autót a SZEngine EVO 4 motorja hajtotta, idén a motor is tovább lett fejlesztve az előző versenyszezonból származó visszajelzések alapján, így került bele az ART_04-be az EVO 5 névre hallgató motor.

Idén nyáron négy versenyen fog részt venni a csapat, melyek közül az első az FS East, amely Örkényben lesz megrendezve, ezek után sorrendben másodikként az FS Czech Republicon versenyzik a csapat, amely a csehországi Most városában kerül megrendezésre, utána Németországban, Hockenheimben mérik össze tudásukat a FS Germany versenyén, legvégül ismét Magyarországon fognak szerepelni az FS Hungary szervezése alatt.