Egészségügyi szervező BSc

Érettségi követelmények: alkalmassági vizsga és kettőt kell választani: biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy matematika vagy egy idegen nyelv (angol, francia, latin, német, olasz, orosz, spanyol) vagy szakmai előkészítő tárgy (egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek)

Alkalmassági vizsga: 2016.08.16.8.00-12.00

A szakmai alkalmassági vizsgán a pályaorientációhoz kapcsolódó szociális és mentális alkalmasság, valamint az empatikus képesség felmérése történik. A szakmai alkalmassági vizsga értékelése csak „megfelelt” vagy „nem felet meg” lehet. A felvételi eljárásban való további részvétel feltétele a „megfelelt” alkalmassági vizsga.

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

A

N

K

Egészségügyi szervező

250 000 Ft

7

A

L

K

Egészségügyi szervező

250 000 Ft

7

 

A szakmáról

A képzés célja olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése, akik az egészségügyben, a humánbiztosításban és az egészségturizmus területén zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve ellátják ezen területek informatikai, gazdasági, szervezési és adatszolgáltatási tevékenységeit. Végzett hallgatóink képesek az egészségügy működéséhez szükséges információk rögzítésére, tárolására és kiértékelésére, egészségtudományi ismereteik birtokában specifikus egészségturisztikai és rekreációs programtervek összeállítására. Ehhez elsősorban magas szintű szakmai és általános műveltségre, rendszerező képességre és nagyfokú felelősségtudatra van szükség.

A képzésről

A szak alapmoduljaként megjelenő közgazdasági képzés nagy hagyományokkal rendelkezik a Széchenyi István Egyetemen. A nyugat-magyarországi régió egészségügyi, biztosítási és turisztikai intézményei kiváló gyakorlati lehetőséget biztosítanak. A Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet minősített oktatói háttere és modern infrastrukturális lehetőségei, továbbá az intézet közösségi szelleme megfelelő hátteret biztosít a tanuláshoz.

Specializációk

Egészségbiztosítás specializáció

Hallgatóink széleskörű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az egészségbiztosítás, az üzleti biztosítás és a társadalombiztosítás területein az ügyrendi, üzleti és menedzsment feladatok ellátásához. Gazdasági, üzleti információk elemzéséhez szükséges matematikai, informatikai, közgazdasági, statisztikai, biztosítási és jogi képzésből áll össze a komplex tananyag. A hallgatók elsajátítják a magas szintű üzleti kommunikáció, a biztosítási rendszerek, az adatszolgáltatási kötelezettségek tananyagát, egészségügyi ismereteik révén egészségnevelő, környezet-egészségügyi oktatói feladatok ellátására is alkalmasak lesznek.

Egészségturizmus specializáció

Az egészségtudományi, pszichológiai, menedzsment és közgazdaságtudományi alapismeretek elsajátítására épülve a turizmus elméletének és különböző területeinek megismerése képezi a tananyag gerincét. A képzés kiemelt területe az egészségturizmus szegmenseinek ismerete (falusi, öko- és sportturizmus), az egészségturisztikai programok, rendezvények, rendezvényszervezési feladatok, az életmóddal és rekreációval kapcsolatos tananyagtartalmak.

Elhelyezkedés

A végzett hallgatók az alábbi intézményekben helyezkedhetnek el sikeresen: az egészségügy és a humánbiztosítás intézményei, az államháztartás részét képező szervek, üzleti biztosítók, wellness és rekreációs központok, gyógyszállók, szanatóriumok, gyógy- és termálfürdők. A falusi, öko- és sportturizmus intézményei. Néhány példa a lehetséges betölthető pozíciók sorából: gazdasági elemző, üzletkötő, programtervező, finanszírozási szakember, biztosítási elemző, rendezvényszervező, turisztikai menedzser.

Nyelvvizsga

A diploma megszerzéséhez egy, az EU tagállamainak hivatalos nyelvéből vagy orosz nyelvből középfokú B2 típusú komplex nyelvvizsga szükséges.

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Email: felveteli##kukac##sze.hu

 

Kép- és videótár