Élelmiszermérnök

Érettségi követelmények: bármelyik két érettségi vizsgatárgy

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő

F

N

A

Élelmiszermérnök

támogatott

4

F

N

K

Élelmiszermérnök

115 000 Ft

4

F

L

A

Élelmiszermérnök

támogatott

4

F

L

K

Élelmiszermérnök

115 000 Ft

4

 A felsőoktatási szakképzés célja:

A felsőoktatási szakképzés célja olyan élelmiszer-ipari szakemberek képzése, akik korszerű élelmiszer-ipari menedzser szemlélettel rendelkeznek, jártasak az élelmiszer-technológiában, az élelmiszer-ipari műveletekben magas szintű elméleti és gyakorlati szakismerettel rendelkeznek.
Alkalmasak:
  • egyéni vagy társas vállalkozás létrehozására és működtetésére;
  • munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenység végzésére;
  • munkabiztonsági és munka-egészségügyi feladatok ellátására, környezettudatos magatartás formálására;
  • a vezetésében és irányításában felmerülő szakmai kérdések véleményezésére, a problémák komplex kezelésére, az optimális megoldások kiválasztására;
  • az élelmiszer-ipari gyártási folyamatok technológiai és gépészeti működtetésére, irányítására, ellenőrzésére;
  • minőségbiztosítással, élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos feladatok ellátására;
  • az áruforgalmi folyamatok (beszerzés, készletezés, értékesítés) tervezésére, szervezésére, irányítására, ellenőrzésére;
  • a gazdálkodáshoz szükséges pénzügyi és számviteli előírások betartására és betartatására;
  • a vállalkozás ügyviteli feladatainak ellátására, szakmai kapcsolat létesítésére és ápolására;
  • projekttervezésben és a megvalósításban való részvételre;
  • önálló munkavégzésre és csoportmunkára;
  • prezentációs technikák alkalmazására.
A felsőoktatási szakképzés összefüggő szakmai gyakorlatának követelményei:

A gyakorlati képzés megszervezhető a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében (tangazdaság, tanműhely, laboratórium, taniroda), valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben, továbbá egyesületnél, alapítványnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél.

A felsőoktatási szakképzésre történő felvétel feltételei:

A felvétel feltétele az egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés.

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-14:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép


Telefon: +36 96 613 610

+36 70 646 3106

+36 70 646 3108


Email: felveteli##kukac##sze.hu