Gazdálkodási és menedzsment BA - Keresztféléves

Érettségi követelmények: kettőt választani az alábbiak közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy szakmai előkészítő tárgy (közgazdasági alapismeretek vagy kereskedelmi és marketing alapismeretek vagy vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek)

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő

A

T

K

Gazdálkodási és menedzsment

165 000 Ft

7

A szakmáról

Az általunk képzett szakember jól ismeri a nemzetgazdaságok és a vállalatok működését, összetett tudással rendelkezik a vállalkozások gazdálkodásáról és irányításáról. Átlátja a vállalatok termelés-szolgáltatási rendszereit, vezetési-irányítási elveit, a vállalatok működésének sajátosságait, tisztában van a vállalati működés pénzügyi vonatkozásaival, ismeri a számviteli rendszer alapjait és képes adott helyzetben önálló elemzések elvégzésére. Az elsajátított ismeretek révén, saját hatáskörében alkalmassá válik, hogy önállóan reagáljon a vállalati gazdálkodásban felmerülő problémákra.

Mindehhez jó problémamegoldó és kapcsolatteremtő készségre, rugalmasságra, megbízhatóságra és nem utolsósorban komoly felelősségtudatra van szükség a jelentkező részéről.

A képzésről

Intézményünkben, ahol 2006 óta folyik az erősen gyakorlatorientált gazdálkodási és menedzsment alapképzés, nagyszerű szakemberek alkotják az oktatói kart. A Széchenyi István Egyetem egy sikeres városban található, ahol a gazdasági élet képviselői folyamatosan részt vesznek az oktatásban előadásokkal, jó gyakorlatok bemutatásával, ami garancia arra, hogy az itt végzettek képesek jól elhelyezkedni, versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon.

Specializációk

Pénzügyi specializáció (távoktatási tagozaton)

Specializációnkon a hallgatók elsajátíthatják a vállalkozások pénzügyi irányításához szükséges ismereteket. Részletesen megismerkedhetnek a pénzügyi szolgáltatások típusaival, fő jellemzőikkel, képessé válnak a vállalkozások pénzügyi terveinek összeállítására. A gazdálkodási bizonytalanságok kezeléséhez ad segítséget a kockázatkezelés és biztosítás témaköreinek megismerése. A specializáció sajátossága, hogy a kisvállalkozások pénzügyeibe esetpéldákon keresztül vezeti be a hallgatókat. A specializáción elsajátítható ismeretek közül az üzleti tervezés segítséget nyújt saját vállalkozás elindításához.

Elhelyezkedés

Alapszakunk elvégzése után a vállalati gazdálkodás számos területén helyezkedhetnek el a hallgatók hazai és külföldi termelő és szolgáltató vállalatoknál. Az előadásokon és szakmai gyakorlatokon megszerzett ismeretek alkalmassá teszik a hallgatókat a pénzügy, a számvitel, a kontrolling, a nemzetközi menedzsment, a projekt- és termelésmenedzsment területén végzendő színvonalas munkára. Eredményesen dolgozhatnak hazai vagy külföldi tulajdonú kis-, közép- és nagyvállalatoknál. Az elsajátított ismeretek révén és egy jó üzleti ötlet birtokában önálló vállalkozást is indíthatnak a végzett hallgatók.

Nyelvvizsga

A diploma megszerzésének feltétele egy idegen nyelvből legalább középfokú B2 típusú szakmai nyelvvizsga vagy egy felsőfokú C1 típusú típusú nyelvvizsga letétele (Az EU tagállamainak hivatalos nyelveiből vagy orosz nyelvből - kérelemre más állam hivatalos nyelvéből is engedélyezi a TAB).

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Mobil: 70/646-3108
Email: felveteli##kukac##sze.hu