Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök

Érettségi követelmények: bármelyik két érettségi vizsgatárgy

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

F

L

K

Mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök (mezőgazdasági gépészeti)

115 000 Ft

4

A felsőoktatási szakképzés célja:

 

A felsőoktatási szakképzés célja olyan mezőgazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak:
  •  a vezető mérnökök munkájához szükséges hardverek és szoftverek valamint egyéb programok prezentációs technikák alkalmazására;
  •  számítógépes rendszerek és hálózatok tervezésére, üzemeltetésére;
  •  kommunikációtechnikai és számítógépes vevőszolgálat és kereskedelmi feladatok ellátására;
  •  minőségbiztosítási rendszer kidolgozására és alkalmazására;
  •  munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenység végzésére;
  • munkabiztonsági és munkaegészségügyi feladatok ellátására, környezettudatos magatartás formálására;
  •  a javítási, üzemfenntartási, karbantartási folyamatok irányítására;
  •  a tervezési feladatok előkészítésében, megvalósításában történő közreműködésre;
  •  anyagszükséglet tervezésére, számolására, anyagnyilvántartások vezetésére;
  •  eszközök működőképességének biztosítására;
  •  ellenőrzési folyamatokban történő közreműködésre;
  •  a menedzsment vállalatgazdasági és marketing előírásainak megvalósítására;
  •  a termelési feladatok pénzügyi, bér- és létszámgazdálkodás előkészítésére;
  • a szakterülete jogszabályi és szabványosítási alapelőírásainak, iratkezelési szabályainak betartására;

 

mezőgazdasági gépészeti szakirányon a végzettek alkalmasak továbbá:

  •  mezőgazdasági géptervezési feladatok előkészítésében, megvalósításában történő közreműködésre;
  •  a gépjavítási feladatok szervezésére, irányítására;
  •  a karbantartási feladatok szervezésére, irányítására;
  •  hibalehetőségek feltárására és elhárítására;
  •  feladatok részfeladatokra bontására, felelősök állítására;
  •  szárító- és takarmánykészítő üzemek szervezésére és irányítására;
  • gépészeti technológiák fejlesztésére, üzemeltetésére, karbantartására;
  • gyártási technológiai folyamatok felügyelésére;
  • az előállított termékek értékesítésének szervezésére, ellenőrzésére;
  • élelmiszer-gépészeti szakirányon a végzettek alkalmasak továbbá:
  • élelmiszer-ipari géptervezési feladatok előkészítésében, megvalósításában történő közreműködésre;
  •  élelmiszer-ipari gyártó és csomagoló gépsorok telepítésének előkészítésében, megvalósításában beüzemelésében, beállításában történő közreműködésre;
  • hibalehetőségek feltárására és elhárítására;
  • élelmiszer-ipari gépek, berendezések, technológiai vonalak biztonságos, előírások szerinti üzemeltetésére, karbantartására, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásai betartásával;
  • gyártási technológiai folyamatok felügyelésére;
  •  üzemzavar esetén a szükséges intézkedések megtételére, kisebb hibák esetén az elhárítás elvégzésére.

 

A felsőoktatási szakképzés összefüggő szakmai gyakorlatának követelményei:

 

A gyakorlati képzés megszervezhető a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében (tangazdaság, tanműhely, laboratórium, taniroda), valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben, továbbá egyesületnél, alapítványnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél.

 

A felsőoktatási szakképzésre történő felvétel feltételei:

 

A felvétel feltétele az egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés.

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-14:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép


Telefon: +36 96 613 610

+36 70 646 3106

+36 70 646 3108


Email: felveteli##kukac##sze.hu