Közlekedésmérnöki BSc

Érettségi követelmények (kettőt kell választani!): matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy (elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek,  környezetvédelmi- vízgazdálkodási alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika), kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek)

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

A

N

K

Közlekedésmérnöki

250 000 Ft

7

A

T

K

Közlekedésmérnöki

180 000 Ft

7

 

A szakmáról

A jó közlekedésmérnök széleskörű természettudományos, műszaki, gazdasági, jogi és szervezési ismeretekkel rendelkezik. Képes a problémák komplex szemléletére, az összefüggések felismerésére, rendszeresen változó feladatok megoldására, az intézkedések sokféle hatásának áttekintésére. Munkájához kezdeményező készség, dinamizmus, határozottság, csoportmunkára való képesség szükséges.

A képzésről

Már a hét féléves képzés kezdetén tanított közlekedési alaptárgyak is gyakorlatias felfogásúak, a specializációk pedig kifejezetten az adott területen való elhelyezkedést, a munkába való gyors beilleszkedést segítik elő. Képzésünk a közlekedés középszintű irányítási feladatainak ellátásához szükséges ismereteket tartalmazza. Hallgatóink BSc-szinten is teljes értékű, befejezett képzésben részesülnek, amivel jó eséllyel találhatnak megfelelő munkahelyet. A gyakorlatorientált oktatáshoz korszerű számítógépes és mérőlaborok biztosítják a hátteret.

Specializációk (nappali tagozat)

Kötöttpályás közlekedési specializáció

A képzés alapvetően a vasútüzemi irányítás feladatainak ellátására, valamint az ezen a területen folyó fejlesztési, kivitelezési munkákban való részvételre, a rendszerek bevezetésével kapcsolatos tevékenységek elvégzésére készít fel. A specializáción lehetőség van arra, hogy az 5. félév után egy évig a hallgató termelési gyakorlaton vegyen részt a MÁV területén.

Közlekedésüzemi specializáció

Ez a specializáció a Kötöttpályás közlekedési specializáció és a Személyszállítási rendszerek specializáció anyagának ötvözete, mindkét terület legfontosabb ismereteit foglalja össze, így egyaránt ismereteket ad a vasúti közlekedésről és a közúti személyszállításról. Az átfogóbb ismeretek révén nagyobb szabadságot biztosít az elhelyezkedésnél.

Személyszállítási rendszerek specializáció

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő technikai, üzemszervezési, közgazdasági és speciális személyközeledési ismeretekkel rendelkezve képesek az utazási igények elemzésére, a közlekedési rendszerek fejlesztésére, a közlekedést lebonyolító vállalatok üzemének szervezésére és irányítására, a személyközlekedéssel kapcsolatos hatósági és önkormányzati feladatok ellátására.

Specializáció (távoktatási tagozat)

Közlekedésszervezési és logisztikai specializáció

Egyaránt nyújt ismereteket a személyközlekedés és az áruszállítás, logisztika területéről. A személyszállításon belül súlyponti kérdések: az utazási igények felmérése, közlekedési rendszerek elemzése és fejlesztése, a közlekedést lebonyolító vállalatok üzemének szervezése és irányítása. A logisztika tekintetében a specializáció az áruáramlatokhoz kapcsolódó technológiai, szervezési, gazdasági és kereskedelmi ismereteket nyújtja. Ezzel kapcsolatban kiemelendő, hogy a specializáció nemcsak a közlekedési vállalatok számára képez szakembereket, hanem olyan ismeretanyagot és felkészültséget kíván nyújtani, amely a szállítandó áruval, illetve szállítási feladattal rendelkező kereskedelmi és termelő vállalkozások körében is hasznosítható.

Továbbtanulás, elhelyezkedés

Intézményünkben a szak elvégzését követően az alábbi MSc képzéseken folytathatók a tanulmányok: közlekedésmérnök, logisztikai mérnök, logisztikai menedzsment, járműmérnök, mérnöktanár, míg a szakirányú továbbképzésben logisztikai és szállítmányozási rendszertervező szakra lehet jelentkezni.

Végzett hallgatóink munkahelyet találhatnak közlekedési vállalatoknál, szállítmányozási és logisztikai vállalkozásoknál, közlekedéssel, szállítással foglalkozó, azzal kapcsolatban álló egyéb területeken (közlekedési vállalatok, speditőr cégek, járműkereskedelmi szolgáltató egységek, szervizek, logisztikai központok, helyi közlekedési vállalatok, önkormányzatok, közlekedési hatóságok, Magyar Honvédség, belügyi és védelmi szervezetek stb.).

Nyelvvizsga

A diploma megszerzéséhez egy idegen nyelvből középfokú B2 típusú komplex nyelvvizsga szükséges. (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz - 2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!)

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Email: felveteli##kukac##sze.hu

 

Kép- és videótár