Logisztikai mérnöki BSc

Érettségi követelmények (kettőt kell választani!): matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy (elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek,  környezetvédelmi- vízgazdálkodási alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika)

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

A

N

K

Logisztikai mérnök 1

250 000 Ft

7

A

L

K

Logisztikai mérnök2

220 000 Ft

7

 1 Választható specializációk: csomagolási, szállítási

2 Választható specializációk: szállítási.

A képzésről

Egyetemünk Magyarország legdinamikusabban fejlődő régiójában helyezkedik el, ez a pozitív adottság pedig kiváló lehetőséget biztosít hallgatóinknak, hogy már az alapszintű diploma megszerzése előtt bekapcsolódjanak egy vállalat munkájába. Rendkívül jó kapcsolatot ápolunk a környékbeli vállalatokkal, melyek – elsősorban az autóipar jelenléte révén – rendkívül nagy igényt támasztanak képzett logisztikai szakemberek iránt. A képzés során olyan ipari, termelési és gazdasági ismereteket sajátíthat el a hallgató, melyek segítségével képes lesz végigkövetni a közlekedési, szállítási és anyagmozgatási folyamatokat.

Mindezeknek a feladatoknak az ellátásához nélkülözhetetlen, hogy a hallgató jó kombinációs készséggel rendelkezzen, tudjon és szeressen csapatban dolgozni, képes legyen az egyéni érdekeket a csapat vagy a vállalat érdekei alá rendelni. Logisztikus szakemberektől elvárt tulajdonság a kiváló szervezőkészség és a szakmai elhivatottság.

Képzésünk gyakorlatorientált jellegét erősíti a magas színvonalú laboratóriumi eszközpark. A Csomagolásvizsgáló laboratórium és a Számítógépes laboratórium egyaránt helyszínei a gyakorlati képzésnek. A szak hallgatói ezen felül bekapcsolódhatnak kutatási programokba, a Logisztikai szakkollégium tagjaiként egy aktív, tudományos közösség tagjai lehetnek. Kutatói munkájukhoz, tanulmányaikhoz járattervezési szoftvereinket és a logisztikai szimulációs szoftvereket is használhatják. A legjobb tanulmányi eredményt elérők számára elérhető a Waberer’s Hallgatói Ösztöndíj is.

Specializáció

Csomagolási specializáció

A  hallgatók ismereteket szereznek, amellyel széles körben képesek lesznek az ipar által komoly érdeklődést kiváltó logisztikai-áruvédelmi és termék-csomagolási rendszerek követelmények operatív megoldására. A tudásanyag kiterjed a csomagolás logisztikai, tárolási és értékesítési feladatainak összefüggéseire, illetve ezen folyamatok tervezésére és irányítására is. A hallgatók megismerik és elsajátítják a veszélyes áruk csomagolásának hazai és nemzetközi gyakorlatát is, továbbá az egyre hangsúlyosabb szerepet kapó, környezetvédelmi követelmények szerint tervezett (minimális anyagszükségletet igénylő) csomagolástechnológiai megoldásokat is. A végzett hallgatók a termelési és kereskedelmi ágazat azon szegmenseiben tudnak elhelyezkedni, ahol a csomagolás a hozzá tartozó logisztikai feladatok megjelennek. Ilyenek például a termelő és kereskedelmi vállalatok (Audi, Grundfos, Reményi és Társai, Green Packaging, Reckitt Benkiser, Mylan, DSSmith, stb.). A szakirány elvégzésével jellemző kezdő állásnak számít a csomagolási mérnöki pozíció betöltése, amelyhez tervezési, minőségbiztosítási, fejlesztési feladatok egyaránt tartozhatnak.

 Továbbtanulás

Végzett hallgatóinknak lehetőségük van egyetemünk Logisztikai mérnök mesterszakán folytatni tanulmányaikat.

 Elhelyezkedés

Multinacionális nagyvállalatoknál vagy hazai kis- és középvállalkozásoknál a beszerzés, termelés, gyártás, elosztás és értékesítés területén egyaránt elhelyezkedhet az itt végzett hallgató. Bármilyen termeléssel foglakozó cégnél (autóipar, elektronikai ipar stb.) valamint többféle szolgáltató cégnél (szállítmányozás, stb.) keresettek a logisztikus szakemberek. Ilyen például az Audi Hungaria Zrt., a Nemak, a Waberer’s, az Erbsloeh, a Knorr-Bremse, a Borg Warner, a Rail Cargo Hungaria vagy a Gysev Cargo. Végzettjeink logisztikai mérnöki, termeléstervezői, diszponensi vagy például beszerzői munkakörben helyezkedhetnek el sikeresen.

Nyelvvizsga

Az alapfokozat megszerzéséhez angol, francia, német, olasz, orosz vagy spanyol nyelvek közül legalább egyből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges. (2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!)

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Email: felveteli##kukac##sze.hu

 

Kép- és videótár