Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc - Keresztféléves

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

M

N

A

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki

támogatott

4

M

N

K

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki

320 000 Ft

4

M

L

A

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki

támogatott

4

M

L

K

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki

320 000 Ft

4

 

Az előzményként elfogadott végzettségek két csoportba oszthatók:

1. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe:

  • agrár képzési területről: élelmiszermérnöki, mezőgazdasági mérnöki alapképzési szakok,  valamint állatorvosi egységes, osztatlan szak;
  • műszaki képzési területről: biomérnöki alapképzési szak.
2. Azon szakok oklevelei esetében, amelyeknél a jelentkezéshez az előképzettségben szerzett tanulmányok elismertetése (kreditelismerés) szükséges:
  • agrár képzési területről: a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a növénytermesztő mérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a kertészmérnöki, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki alapképzési szakok;
  • műszaki képzési területről: a vegyészmérnöki, a környezetmérnöki alapképzési szakok;
  • természettudományi képzési területről: a biológia, a kémia alapképzési szakok;
  • orvos- és egészségtudományi képzési területről: orvos egységes, osztatlan szak, az ápolás és betegellátás alapképzési szak dietetikus szakiránya,
  • továbbá azok az alap- vagy mesterfokozatot adó alapképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzési szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.
 

A mesterképzésbe való felvétel feltételei:

A hallgatónak a kredit megállapítása alapjául szolgáló ismeretek – felsőoktatási törvényben meghatározott – öszszevetése alapján elismerhető legyen legalább 60–84 kredit a korábbi tanulmányai szerint az alábbi ismeretkörökben: természettudomány, gazdaság- és társadalomtudomány tárgykörök (15–25 kredit) matematika, informatika, biometria, fizika, elektrotechnika, kémiai és biokémia, általános mikrobiológia, közgazdaságtan; szakmai törzsanyag tárgykörök (45–65 kredit): méréstechnika, automatizálás, mérnöki műveletek, analitika, élelmiszerkémia, alkalmazott mikrobiológia, higiénia, élelmiszer technológiák, alapanyag-ismeret, jogi ismeretek.

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a felsorolt ismeretkörökben legalább 60 kredittel rendelkezzen a hallgató. A legalább 60 kredit elismerése esetén az intézmény előírhatja, hogy a legfeljebb további 24 kreditet – a felsorolt ismeretkörökben – a hallgató a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan (a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint) szerezze meg.

A képzésről

Olyan élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnökök képzése, akik mikrobi- ológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer-előállítás folyamatát és forgalmazását. A mesterszakon elsajátított ismeretek alapján a végzettek alkalmasak tanulmányaik doktori (PhD) képzés keretében történő folytatására.


Karrierlehetőségek

Továbbtanulás

Hallgatóink számára továbbtanulásra nyílik lehetőség egyetemünk Doktori Iskolájában.

Elhelyezkedés

Az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök szakképzettsége széleskörűen hasznosítható az élelmiszerbiztonság és -minőség szakterületén, a megszerzett tudás birtokában a szakterület speciális feladatainak biztonságos megoldására. Ezen kívül lehetősége nyílik az élelmiszer-mikrobiológia és -higiénia, a műszeres analitika, az élelmiszer-toxikológia és a táplálkozás-élettan területén történő elhelyezkedésre is. A végzett mérnök alkalmas az élelmiszer-minőségi és -biztonsági rendszerek működtetésére; megfelelő minőségű növényi és állati eredetű élelmiszeripari alapanyagok és termékek biztonságos feldolgozására; az élelmiszer-biztonságot veszélyeztető fizikai, kémiai és biológiai tényezők gyors felismerésére és azok menedzselésére. Részt vehet az élelmiszer-biztonság területén vezetői munkakörök betöltésében, szakértői és szaktanácsadási feladatok ellátásában, hazai és nemzetközi szervezetekben, vállalati, kutatóintézeti és szakigazgatási szinten.

Nyelvvizsgakövetelmény

A diploma megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből középfokú B2 típusú komplex nyelvvizsga szükséges. (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz - 2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!)

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Mobil: 70/646-3108
Email: felveteli##kukac##sze.hu