Villamosmérnöki BSc

Érettségi követelmények (kettőt kell választani!): matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy szakmai előkészítő tárgy (elektronikai alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek,  környezetvédelmi- vízgazdálkodási alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel), közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika))

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő (félév)

A

N

K

Villamosmérnök

250 000 Ft

7

A

L

K

Villamosmérnök

220 000 Ft

7

 

A szakmáról

Ahhoz, hogy valakiből jó villamosmérnök legyen, elsősorban kellő tehetségre és felkészültségre van szükség a matematika és a fizika területén. Szükséges továbbá a szakmai alap-diszciplínák készség szintű ismerete, jó angol nyelvtudás és műszaki érzék, valamint jártasság a szakma fejlődésének fő irányaiban, azok megítélésében.

A képzésről

A Széchenyi István Egyetem a gyakorlat-orientált mérnökképzést tekinti fő feladatának, így valóban alkalmazható tudással vértezzük fel hallgatóinkat. Ezzel együtt a megfelelő természettudományos és gazdasági ismeretek elsajátítására is kellő hangsúlyt helyezünk.

Specializációk:

Automatizálási specializáció

Az automatizálási rendszerek specializáción az automatizálásban kitüntetett szerepet játszó programozható vezérlő egységekkel kapcsolatos ismeretek kerülnek a középpontba. Ezek a PLC-s, illetve mikrovezérlős rendszerek. A képzés további fontos területei a kötöttpályás közlekedés automatizálása, az elektromos energia hatékony hasznosítása járművekben, illetve a biztonságkritikus vezérlések.

Infokommunikációs specializáció

Az itt folyó képzés fókuszában a távközlés és az informatika összefonódásából adódó új szakmai ismeretek állnak. Az infokommunikációs specializációhoz kötődő tárgyak között megtalálható a rádiófrekvenciás, mobil és számítógépes kommunikáció számtalan területe, az internet alapját adó számítógép-hálózatoktól a digitális műsorszórásig. Kitűnően felszerelt laboratóriumok állnak az ide jelentkezett hallgatók rendelkezésére.     

Elhelyezkedés

A távközlés-informatikai szakterületére fókuszáló specializáción végzett hallgatók hazánk számos távközlési, műsorszolgáltatási és távközlés-informatikai vállalatánál, illetve az ezekkel a témákkal foglalkozó fejlesztő- és kutatóhelyeken helyezkedhetnek el sikeresen. Az automatizálással foglakozó specializáción végzett hallgatók elsősorban a régió gép-, jármű- és elektrotechnikai iparában érvényesülhetnek.

A multinacionális vállalatoktól a hazai kis- és középvállalatokig számos pozíció (pl. tesztmérnök, üzemeltető mérnök, fejlesztő mérnök, technológus stb.) vár a nálunk végzett villamosmérnökökre.

Nyelvvizsga

A diploma megszerzéséhez egy idegen nyelvből középfokú B2 típusú komplex nyelvvizsga szükséges. (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz - 2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!)

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00 
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép
Telefon: 96/613-610

Email: felveteli##kukac##sze.hu

 

Kép- és videótár