Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Képzéseink

Felsőoktatási szakképzések

Felsőoktatási szakképzések

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. A képzési idő 4 félév mely során betekintés nyerhet a választott terület ismereteibe. Felsőoktatási szakképzések elvégzése után a hallgatók egy felsőfokú oklevelet kapnak.

Tovább

Alapképzési szakok

Alapképzési szakok

Alapképzésre azok jelentkezhetnek akik legalább érettségi vizsgával rendelkeznek. Ezen szakok 6-7-8 félévesek a képzések végén pedig alapszintű diplomát kapnak a hallgatók.

Tovább

Osztatlan képzési szakok

Osztatlan képzési szakok

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. Az osztatlan képzés során a hallgató 10-12 félév alatt mesterdiplomát szerezhet.

Tovább

Mesterképzési szakok

Mesterképzési szakok

Mesterképzésre azok jelentkezhetnek akik rendelkeznek már alapképzésben megszerzett oklevéllel. Elvégzésével mester diplomát szerezhetnek a résztvevők 3-4 félév alatt.

Tovább

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Alapképzés elvégzése után lehetőség van szakirányú továbbképzésen való részvételre, melynek keretein belül a hallgatók 2-4 félév alatt bővíthetik már megszerzett tudásukat az érdeklődésüknek megfelelő szakismerettel.

 

Tovább

Tanfolyamok

Tanfolyamok

A Széchenyi István Egyetem tanfolyami lehetőségei között szerepelnek a szakismeret növelő képzések. A tanfolyamok jelentkezési feltételei eltérők lehetnek, ezt az adott képzésnél lehet megismerni pontosan.

A tanfolyamok végén tanúsítványt szereznek a hallgatók (és olyan igazolást, mely a megszerzett tudáselemek leírását tartalmazza).

Egyetemünk által kínált szakismeret növelő tanfolyami képzéseket hamarosan egy jóval összetettebb és színesebb lehetőségeket kínáló „mikrotanúsítvány” rendszer váltja fel.

Tovább

Út a felsőoktatásba

Út a felsőoktatásba

Az út a felsőoktatásba program egy olyan 0. évfolyamos kurzus, melyet azon tehetséges diákok számára ajánlunk, akik gimnáziumokban vagy szakgimnáziumokban tanulnak és különböző képzési ágakkal szeretnének megismerkedni egyetemi tanulmányaik előtt.

Tovább

Marketing MSc (magyar és angol nyelven) 

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar - KGYK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Választható szak

Önköltség (félév)

Képzési idő (félév)

M

N

A

Marketing (magyar nyelven)

támogatott

4

M

N

K

Marketing (magyar nyelven)

400 000 Ft

4

M

N

A

Marketing (angol nyelven)

támogatott

4

M

N

K

Marketing (angol nyelven)

400 000 Ft

4

M

L

A

Marketing (magyar nyelven)

támogatott

4

M

L

K

Marketing (magyar nyelven)

400 000 Ft

4

Képzési szint – M – mesterképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a gazdaságtudományok képzési területről a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás, a kereskedelem és marketing, a műszaki képzési területről a műszaki menedzser alapképzési szak.

Kreditelismerési kérelem beadásával vehetők figyelembe az alábbi szakok:

  1. a gazdaságtudományok képzési területről az emberi erőforrások, a turizmus-vendéglátás, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, a közszolgálati, az üzleti szakoktató alapképzési szak. 
  2. azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

A belépés minimális feltételei a fent meghatározott szakok esetén:

Az 1. és 2. pontban meghatározottak alapján a mesterképzésbe való belépéshez szükséges minimális kreditek száma legalább 30 kredit az alábbi területekről:

  • módszertani ismeretek (matematika, statisztika, informatika) területéről 8-12 kredit;
  • elméleti közgazdaságtani ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, regionális gazdaságtan, gazdaságtörténet) területéről 8-12 kredit;
  • üzleti szakmai ismeretek (vállalatgazdaságtan, vállalati pénzügy, marketing, számvitel, vezetés-szervezés, emberi erőforrás) területéről 10-14 kredit.

Kreditelismerési Kérelem


A szakmáról

A Marketing mesterszakon alapos gazdasági és marketing szaktudással rendelkező közgazdász szakembereket képzünk, akik alkalmasak lesznek a különböző termékek és szolgáltatások kereslet-vezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis-, közép- és nagyvállalatok marketing tevékenységének szervezésére és irányítására. A végzett hallgatók képesek lesznek elemezni a különböző marketing technikák hatásait, vizsgálni a vállalatok piaci versenyképességét, a termékek, illetve szolgáltatások keresletét, s képesek lesznek marketingstratégia kialakítására is. A megszerzett módszertani ismeretek lehetővé teszik, hogy javaslatokat dolgozzanak ki a kis-, közép- és nagyvállalatok piaci tevékenységének javítására. Mindehhez rugalmasságra, megbízhatóságra, jó problémamegoldó képességre, komoly felelősségtudatra és kreativitásra van szükség a jelentkező részéről.


 A képzésről

A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek az európai, ázsiai és amerikai marketinges szemléletmódokkal. Arra törekszünk, hogy mindezt ne csak elveiben, hanem az alkalmazásokban, így a vállalati rendszerek működésében és működtetésében, a gazdálkodás különböző fázisaiban, a marketingstratégia megalkotásában, a turizmus és a szolgáltatások marketingproblémáinak megoldásában is alkalmazni tudják. Lehetőséget adunk arra, hogy a pályázati, tárgyalási, információs rendszerek terén, valamint a marketingkommunikációs és prezentációs technikákban is jártasságot szerezzenek.

A hallgatók bekapcsolódhatnak a tanszéki kutatásokba, ahol közvetlen ismereteket szerezhetnek az elmélet gyakorlati területre való adaptálásáról.


Elhelyezkedés

Végzett hallgatóink képesek a gazdálkodó szervezetek marketing feladatainak önálló megoldására, a szakterületeknek megfelelő döntések előkészítésére, az egyes funkcionális területek munkájának irányítására, szervezésére. Mind multinacionális vállalatoknál, mind kisebb cégeknél elhelyezkedhetnek, sőt, tanácsadó, piackutató, marketingkommunikációs cégek is várják a fiatalokat. Akinek erre indíttatása van, önálló vállalkozásba is kezdhet.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120

Teljesítendő kimeneti nyelvi követelmény részletek: Szaknyelvi tájékoztató

Vissza