Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Képzéseink

Felsőoktatási szakképzések

Felsőoktatási szakképzések

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. A képzési idő 4 félév mely során betekintés nyerhet a választott terület ismereteibe. Felsőoktatási szakképzések elvégzése után a hallgatók egy felsőfokú oklevelet kapnak.

Tovább

Alapképzési szakok

Alapképzési szakok

Alapképzésre azok jelentkezhetnek akik legalább érettségi vizsgával rendelkeznek. Ezen szakok 6-7-8 félévesek a képzések végén pedig alapszintű diplomát kapnak a hallgatók.

Tovább

Osztatlan képzési szakok

Osztatlan képzési szakok

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. Az osztatlan képzés során a hallgató 10-12 félév alatt mesterdiplomát szerezhet.

Tovább

Mesterképzési szakok

Mesterképzési szakok

Mesterképzésre azok jelentkezhetnek akik rendelkeznek már alapképzésben megszerzett oklevéllel. Elvégzésével mester diplomát szerezhetnek a résztvevők 3-4 félév alatt.

Tovább

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Alapképzés elvégzése után lehetőség van szakirányú továbbképzésen való részvételre, melynek keretein belül a hallgatók 2-4 félév alatt bővíthetik már megszerzett tudásukat az érdeklődésüknek megfelelő szakismerettel.

 

Tovább

Tanfolyamok

Tanfolyamok

A Széchenyi István Egyetem tanfolyami lehetőségei között szerepelnek a szakismeret növelő képzések. A tanfolyamok jelentkezési feltételei eltérők lehetnek, ezt az adott képzésnél lehet megismerni pontosan.

A tanfolyamok végén tanúsítványt szereznek a hallgatók (és olyan igazolást, mely a megszerzett tudáselemek leírását tartalmazza).

Egyetemünk által kínált szakismeret növelő tanfolyami képzéseket hamarosan egy jóval összetettebb és színesebb lehetőségeket kínáló „mikrotanúsítvány” rendszer váltja fel.

Tovább

Út a felsőoktatásba

Út a felsőoktatásba

Az út a felsőoktatásba program egy olyan 0. évfolyamos kurzus, melyet azon tehetséges diákok számára ajánlunk, akik gimnáziumokban vagy szakgimnáziumokban tanulnak és különböző képzési ágakkal szeretnének megismerkedni egyetemi tanulmányaik előtt.

Tovább

Klasszikus hangszerművész MA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Választható szak

Önköltség (félév)

Képzési idő (félév)

M

N

A

Klasszikus hangszerművész (*)

támogatott

4

M

N

K

Klasszikus hangszerművész (*)

950 000 Ft

4

*fuvola / gordonka / hegedű / klarinét / oboa / trombita / zongora

Képzési szint – F – felsőoktatási szakképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Az Klasszikus hangszerművész Kürt/ Gordon intézményi hatáskörben létesített és indított mesterképzési szak. 

Tájékoztatjuk a jelentkezőket, hogy a képzéshez kapcsolódó értékelési eljárás folyamatban van a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnál. Amennyiben az intézmény beszerzi a minőségbiztosításról szóló szakvéleményt tájékoztatja az érintett hallgatói kört. 

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az előadó-művészet alapképzési szak bármely szakiránya és az alkotóművészet és muzikológia alapképzési szak bármely szakiránya és a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai szintű zeneművészeti szakok.


Felvételi

A jelentkezőknek hangszeres főtárgy felvételi vizsgán, valamint elméleti tudásszint felmérésen kell bizonyítaniuk alkalmasságukat. A felvételi eljárás során szerezhető pontszám a főtárgy gyakorlati vizsgán és az elméleti tudásszint felmérésen elért pontoknak, valamint az előadóművészet alapképzésen, vagy a főiskolai szintű zeneművészeti szakon szerzett oklevél minősítése alapján számított pontértéknek összege.

A szakirányok felvételi követelményei a kar honlapján (muk.sze.hu) és a felvi.hu oldalán egyaránt elérhetők. A felvételi vizsgák időpontjairól a kar honlapján nyújtunk tájékoztatást.

Jelentkezéshez csatolandó: a jelentkező szakmai előtanulmányainak írásbeli összefoglalása, valamint a felsőfokú oklevél.

A gyakorlati vizsgák részletes követelményeiről és a felvételi pontozás sajátosságairól a jelentkezők a képzés tanulmányi előadójától kaphatnak felvilágosítást. (9025 Győr, Kossuth u. 5., tel.: (96) 329–735, e-mail: struhar@sze.hu)


A szakmáról

A klasszikus hangszerművész mesterképzés arra helyezi a hangsúlyt, hogy a hallgató önálló előadóművésszé váljon. Azon a fokon, ahol a képzésre bekerülő hallgatónak állnia kell, alapvető metodikai, technikai problémák már nem merülhetnek fel, ugyanakkor a zenei kifejezés fejlődő, finomodó, gazdagodó eszköztárának technikai vonatkozásaiban a hallgató még tanári segítségre szorul.


 A képzésről

A képzés célja olyan hangszerművészek képzése, akik a klasszikus hangszeres előadóművészet terén szerzett zenei, technikai, valamint specializált elméleti ismereteik birtokában képesek professzionális szintű hangszeres zenei előadó-művészeti tevékenység végzésére, a zenei, illetve a művészeti és a kulturális élet különböző színterein. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.


Elhelyezkedés

Okleveles hangszerművészek elsősorban különböző zenekarok tagjaként vagy szólamvezetőként, különböző kamarazenei formációkban folytathatnak tevékenységet, helyezkedhetnek el. A klasszikus zongoraművész szakirányon végzettek korrepetítorként, kamaramuzsikusként, szólistaként bontakoztathatják ki képességeiket.


Kimeneti követelmények

Teljesítendő kimeneti nyelvi követelmény részletek: Szaknyelvi tájékoztató

Vissza