Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Képzéseink

Felsőoktatási szakképzések

Felsőoktatási szakképzések

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. A képzési idő 4 félév mely során betekintés nyerhet a választott terület ismereteibe. Felsőoktatási szakképzések elvégzése után a hallgatók egy felsőfokú oklevelet kapnak.

Tovább

Alapképzési szakok

Alapképzési szakok

Alapképzésre azok jelentkezhetnek akik legalább érettségi vizsgával rendelkeznek. Ezen szakok 6-7-8 félévesek a képzések végén pedig alapszintű diplomát kapnak a hallgatók.

Tovább

Osztatlan képzési szakok

Osztatlan képzési szakok

A jelentkezés feltétele a sikeres érettségi bizonyítvány. Az osztatlan képzés során a hallgató 10-12 félév alatt mesterdiplomát szerezhet.

Tovább

Mesterképzési szakok

Mesterképzési szakok

Mesterképzésre azok jelentkezhetnek akik rendelkeznek már alapképzésben megszerzett oklevéllel. Elvégzésével mester diplomát szerezhetnek a résztvevők 3-4 félév alatt.

Tovább

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Alapképzés elvégzése után lehetőség van szakirányú továbbképzésen való részvételre, melynek keretein belül a hallgatók 2-4 félév alatt bővíthetik már megszerzett tudásukat az érdeklődésüknek megfelelő szakismerettel.

 

Tovább

Tanfolyamok

Tanfolyamok

A Széchenyi István Egyetem tanfolyami lehetőségei között szerepelnek a szakismeret növelő képzések. A tanfolyamok jelentkezési feltételei eltérők lehetnek, ezt az adott képzésnél lehet megismerni pontosan.

A tanfolyamok végén tanúsítványt szereznek a hallgatók (és olyan igazolást, mely a megszerzett tudáselemek leírását tartalmazza).

Egyetemünk által kínált szakismeret növelő tanfolyami képzéseket hamarosan egy jóval összetettebb és színesebb lehetőségeket kínáló „mikrotanúsítvány” rendszer váltja fel.

Tovább

Út a felsőoktatásba

Út a felsőoktatásba

Az út a felsőoktatásba program egy olyan 0. évfolyamos kurzus, melyet azon tehetséges diákok számára ajánlunk, akik gimnáziumokban vagy szakgimnáziumokban tanulnak és különböző képzési ágakkal szeretnének megismerkedni egyetemi tanulmányaik előtt.

Tovább

Agrármérnök tanár MSc

Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar - AKMK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

L

A

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

támogatott

2

M

L

K

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

400 000 Ft

2

M

L

A

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

támogatott

4

M

L

K

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

400 000 Ft

4

Képzési szint – M – mesterképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az agrár képzési terület bármely alapképzési szakja.

Ha más szakon szerezted diplomádat, előzetes kreditelismerésre lesz szükséged. A hiányzó krediteket a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan, a felvételtől számított két féléven belül, az egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint meg kell szerezni.

Kreditelismerési Kérelem

A képzésre történő belépéshez motivációs beszélgetésen kell részt venni. 


A szakmáról

A képzés főként azok számára ajánlott, akik mérnöki (agrár) ismeretek birtokában nyitottak a humán jellegű ismeretek megszerzésére, érdeklődnek a tanári és pedagógia tárgykörök iránt, illetve a jövőben szívesen foglalkoznak fiatalok oktatásával, nevelésével. Az agrár-mérnöktanár képzés során a hallgatók széles körű elméleti felkészítést kapnak mezőgazdasági, valamint pedagógiai és pszichológiai tárgyakból. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk az iskolai gyakorlatokra, ahol kipróbálhatók és alkalmazhatók a pedagógiai ismeretek tantermi és üzemi (tangazdaság) körülmények között.


 A képzésről

A képzés célja olyan szakemberek - agrár-mérnöktanárok - felkészítése, akik versenyképes tudás birtokában átlátják a mezőgazdaság lényeges területeit, kellő elméleti és gyakorlati ismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy ezt a közoktatásban (szakképző iskolák és technikumok), valamint az iskolarendszeren kívüli képzőhelyeken hatékonyan tovább adhassák.

A Szak előnye, hogy a képzés sikerrel kapcsolja össze a mérnöki és pedagógiai ismereteket, ezek egy oktatási rendszerben szerezhetők meg. Továbbtanulási lehetőség nyílik – az MSc. diploma megszerzése után - egyetemünk Doktori Iskolájában a PhD fokozat megszerzése céljából.


Elhelyezkedés

A mérnöktanár szakon szerzett diplomával szakképző iskolákban, technikumokban, kollégiumokban, illetve felnőttképzési területen lehet tanárként, nevelő tanárként elhelyezkedni. Az agrár-mérnöktanár végzettség a szakmai (agrár) tárgyak középszintű (középiskolai) tanítására jogosít fel. A diplomával továbbá olyan állások is betölthetők, melyek ellátásához pedagógiai és pszichológiai ismeretekre van szükség. Például mezőgazdasági cégeknél trénerként, vagy olyan szakmai területen, ahol a munkaerő képzésével, át- és továbbképzésével szükséges foglalkozni.


Kimeneti követelmények

Teljesítendő kimeneti nyelvi követelmény részletek: Szaknyelvi tájékoztató
Vissza