Az E-felvételiben látható pontszámokról

Az eredményeket igazoló dokumentumok feldolgozása, az eredmények rögzítése még folyamatban van, így nem kell megijedniük a keresztféléves jelentkezőknek, ha valamely jelentkezési helyükön nulla összpontszámot látnak.A februárban induló képzésekre jelentkezők az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes jelentkezési helyeiken aktuálisan számított összpontszámukat és annak részleteit.

pontszámítás alapját egyrészt a dokumentummal megfelelően – és legkésőbb 2017. január 10-ig – igazolt és feldolgozott eredmények képezik, másrészt pedig azon vizsgaeredmények vagy mesterképzések esetében részpontszámok, amelyeket maguk a felsőoktatási intézmények rögzítenek a felvételi nyilvántartásba. A megjelenített információk pontos értelmezésében a táblázatok mellett található súgók segítenek, így érdemes átnézni az ott szereplő információkat is.

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – pl. az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása –, vagy az intézmény adatrögzítések függvényében változnak-gyarapodnak. Ezért előfordulhat, hogy valaki most még azt látja, hogy nulla az összpontszáma, de ez azt is jelentheti, hogy a felsőoktatási intézmény, ahová jelentkezett, még nem rögzítette az általa szervezett vizsga eredményét, vagy mesterképzések esetében a különböző részeredményeket. Ezért a felvételizőknek érdemes az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatniuk az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassák, illetve mindig megtekinteni az összpontszám részleteit is (a jelentkezési hely nevére kattintva), mivel ott is lényeges információk szerepelnek.

A jogszabályi minimum ponthatár

Az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 280 pont (emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számítva), felsőoktatási szakképzéseknél pedig 240 pont (itt az emelt szintű érettségi-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül kell számolni). A mesterképzés 100 pontos rendszerében 50 pont a küszöb.

Amennyiben a jelentkező pontszáma nem éri el a jogszabályi minimumot, abban az esetben nulla összpontszám látható.

A keresztféléves felvételi ponthatárokat várhatóan 2017. január 24-én határozzák meg.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610; +36 70 646 3106; +36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu


Beiratkozási időpontok


 Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!