Egészségügyi szervező BSc

Érettségi követelmények

alkalmassági vizsga (Alk) és
kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar nyelv és irodalom v. matematika v. természettudomány v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy ismeretek, egészségügyi ismeretek, egészségügyi technika ismeretek, egészségügyi technikai ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, szociális ismeretek) v. egy idegen nyelv (angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy (egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), szociális alapismeretek)

A jelentkezés feltételeként bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Az alkalmassági vizsga nem kerül megtartásra!

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Egészségügyi szervező

támogatott

7

A

N

K

Egészségügyi szervező

290 000 Ft

7

A

L

A

Egészségügyi szervező

támogatott

7

A

L

K

Egészségügyi szervező

290 000 Ft

7


 

A szakmáról

A képzés célja olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése, akik az egészségügyben, a humánbiztosításban és az egészségturizmus területén zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve ellátják ezen területek informatikai, gazdasági, szervezési és adatszolgáltatási tevékenységeit. Végzett hallgatóink képesek az egészségügy működéséhez szükséges információk rögzítésére, tárolására és kiértékelésére, egészségtudományi ismereteik birtokában specifikus egészségturisztikai és rekreációs programtervek összeállítására. Ehhez elsősorban magas szintű szakmai és általános műveltségre, rendszerező képességre és nagyfokú felelősségtudatra van szükség.


A képzésről

A szak alapmoduljaként megjelenő közgazdasági képzés nagy hagyományokkal rendelkezik a Széchenyi István Egyetemen. A nyugat-magyarországi régió egészségügyi, biztosítási és turisztikai intézményei kiváló gyakorlati lehetőséget biztosítanak. A Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet minősített oktatói háttere és modern infrastrukturális lehetőségei, továbbá az intézet közösségi szelleme megfelelő hátteret biztosít a tanuláshoz.

 

Elhelyezkedés

A végzett hallgatók az alábbi intézményekben helyezkedhetnek el sikeresen: az egészségügy és a humánbiztosítás intézményei, az államháztartás részét képező szervek, üzleti biztosítók, wellness és rekreációs központok, gyógyszállók, szanatóriumok, gyógy- és termálfürdők. A falusi, öko- és sportturizmus intézményei. Néhány példa a lehetséges betölthető pozíciók sorából: gazdasági elemző, üzletkötő, programtervező, finanszírozási szakember, biztosítási elemző, rendezvényszervező, turisztikai menedzser.


Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Egy idegen nyelvből középfokú (B2) komplex nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!