Egészségügyi szervező BSc

Érettségi követelmények

kettőt kell választani

biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. matematika v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy ismeretek, közgazdaság ismeretek) v. egy idegen nyelv (angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy (egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan))

Jelentkezés további feltétele: alkalmassági vizsga
Alkalmassági vizsga időpontja: 2019.05.27-29.

 

A szakmai alkalmassági vizsgán a pályaorientációhoz kapcsolódó szociális és mentális alkalmasság, valamint az empatikus képesség felmérése történik. A szakmai alkalmassági vizsga értékelése csak „megfelelt” vagy „nem felet meg” lehet. A felvételi eljárásban való további részvétel feltétele a „megfelelt” alkalmassági vizsga.

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Egészségügyi szervező

támogatott

7

A

N

K

Egészségügyi szervező

290 000 Ft

7

A

L

A

Egészségügyi szervező

támogatott

7

A

L

K

Egészségügyi szervező

290 000 Ft

7


 

A szakmáról

A képzés célja olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése, akik az egészségügyben, a humánbiztosításban és az egészségturizmus területén zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve ellátják ezen területek informatikai, gazdasági, szervezési és adatszolgáltatási tevékenységeit. Végzett hallgatóink képesek az egészségügy működéséhez szükséges információk rögzítésére, tárolására és kiértékelésére, egészségtudományi ismereteik birtokában specifikus egészségturisztikai és rekreációs programtervek összeállítására. Ehhez elsősorban magas szintű szakmai és általános műveltségre, rendszerező képességre és nagyfokú felelősségtudatra van szükség.


A képzésről

A szak alapmoduljaként megjelenő közgazdasági képzés nagy hagyományokkal rendelkezik a Széchenyi István Egyetemen. A nyugat-magyarországi régió egészségügyi, biztosítási és turisztikai intézményei kiváló gyakorlati lehetőséget biztosítanak. A Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet minősített oktatói háttere és modern infrastrukturális lehetőségei, továbbá az intézet közösségi szelleme megfelelő hátteret biztosít a tanuláshoz.

 

Elhelyezkedés

A végzett hallgatók az alábbi intézményekben helyezkedhetnek el sikeresen: az egészségügy és a humánbiztosítás intézményei, az államháztartás részét képező szervek, üzleti biztosítók, wellness és rekreációs központok, gyógyszállók, szanatóriumok, gyógy- és termálfürdők. A falusi, öko- és sportturizmus intézményei. Néhány példa a lehetséges betölthető pozíciók sorából: gazdasági elemző, üzletkötő, programtervező, finanszírozási szakember, biztosítási elemző, rendezvényszervező, turisztikai menedzser.


Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Egy idegen nyelvből középfokú (B2) komplex nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.