Elindult a 2016-os keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás.

A februárban induló képzésekre 2015. november 15-ig lehet jelentkezni. Az eljárás szabályait tartalmazó Tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések már olvashatók a Felvin.

A felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkat és tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató a Felvin jelenik meg.

A keresztféléves eljárás során meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal. A 2016 februárjában induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2016 januárjában szerzik meg azt.

A felvételizők a honlapunkról elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az E-felvételi – a Felvin történő regisztráció után – a 2015. november 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2015. november 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2015. november 23.