Elkészült az új kollégiumi épület

Ősztől több mint ezer diák otthona lesz, de a vasárnap kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sportolói avatják fel, ugyanis a sportesemény olimpiai falujaként szolgál majd. 

Összesen 550 kétágyas szoba van benne, azaz 1100 hallgató elszállásolására lesz alkalmas az őszi félévtől. Igény van rá, hiszen tavaly nyáron, az egyetemi felvételik után a Széchenyin mintegy kétszeres volt a túljelentkezés a kollégiumi férőhelyekre, s a várólistán csak a felsőbb évesek közül ezren szerepeltek.

A városi és a kormánytámogatásból a meglévő kollégium felújítása is megtörtént. Ebben hét szinten 450 kétágyas szoba van. A munkálatok részeként megújult a létesítmény villamossági rendszere, padlózata, falburkolata, illetve részlegesen a gépészete. Új központi vészvilágítási rendszer is kiépítésre került.

Borkai Zsolt győri polgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: céljuk, hogy az önkormányzat, az egyetem és a cégek hármasa szoros, jó kapcsolatban legyen. Ezért döntöttek a beruházás támogatása mellett, ami a régi problémát, a kollégiumi férőhelyhiányt enyhíteni tudja.    

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/eyof_szallodat_idez_az_uj_egyetemi_kollegium_gyorben_-_fotok/2526725/