Elkezdődik a pótfelvételi, készül a „gólyalevél”

Kezdetét veszi a pótfelvételi időszak, a következő egy hétben adhatják be a jelentkezésüket azok, akik vagy sehová nem nyertek felvételt, vagy nem is adták be a jelentkezésüket az általános felvételi eljárásban. Közben a már felvett hallgatóknak készülnek a tájékoztató „gólyalevelek”, és a gólyahét, balektábor időpontja is tudható.

Győr, 2018, július 27. - SZEhírek

Július 27-től augusztus 6-ig tart a pótfelvételi időszak a Széchenyi István Egyetemen. A felveteli.sze.hu oldalon fent van minden fontos információ, a pótfelvételi eljárás során meghirdetett szakok, az alkalmassági vizsga időpontok, vagy például az is, hogy a mesterképzés esetén hogyan kell benyújtani a kreditelismerést. Az egyetem munkatársai kérdés esetén telefonon keresztül és e-mailben is segítséget nyújtanak. A honlapon megadott mobilszámokat hétközben is, hétvégén is hívhatják az érdeklődők reggel nyolc és este hat között.

„Sok szakot, és a Művészeti Kart kivéve az összes kart érinti a pótfelvételi. Fontos tudnivaló, hogy csak az jelentkezhet így, aki vagy sehova nem nyert felvételt, vagy nem is jelentkezett az általános felvételi eljárásban. Ebben a szakaszban már csak a költségtérítéses képzéseket hirdetik meg, és csak egyetlen szakot jelölhetnek meg a pótfelvételire jelentkezők” – mondja Jerkovich Brigitta, a Felvételi és Rendezvényszervezési Osztály vezetője.

Maga a jelentkezés viszont ebben az esetben is ingyenes, és ugyanúgy az e-felvételi rendszeren, a felvi.hu-n keresztül kell beadni, ahogy az általános felvételi eljárásban is. Figyelni kell arra, hogy ne csússzon ki senki a határidőből, ne feledkezzen meg arról, hogy csak egy hét áll rendelkezésre.  A pótfelvételi során is él a pontrendszer, a rendeleti minimumpont nem lesz alacsonyabb, és az eljárás során itt is megállapítják szakonként a ponthatárokat. Az eredményt augusztus közepéig kihirdetik.

„Minden, pótfelvételi eljárás során felvett hallgatónak is biztosítjuk a lehetőséget arra, hogy kollégiumi ellátást igényeljen, illetve jelentkezzen a gólyahétre (Győr, augusztus 29 – szeptember 2.), vagy a balektáborra (Mezőgazdaság- és Élelemiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár, augusztus 28 – szeptember 2.). Semmiről nem marad le tehát senki. A „gólyalevélben” is szerepelni fog minden fontos információ. Hogyan kell például hallgatói kártyát igényelni, mit kell hozni beiratkozásra, hogyan kell pénzügyeket intézni, kollégiumba, gólyahétre vagy balektáborba jelentkezni. Minden, időben adott lesz a tanulmányok megkezdéséhez” –bíztatja a jelentkezőket a Felvételi és Rendezvényszervezési Osztály vezetője.