Mennyi többletpontom lesz?

A többletpontok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot. Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból.

A többletpontokat két csoportra lehet osztani:

  • az előírt feltételek teljesítése esetén kötelezően adandó többletpontok járnak emelt szintű érettségi vizsgaeredményért, nyelvtudásért, esélyegyenlőségért, felsőoktatási szakképzésért,
  • az egyes képzési területeken további többletpontok adhatók tanulmányi és művészeti versenyeredmények alapján, OKJ szerinti szakképesítés vagy sporteredmény alapján.

 

100 pont a maximum, ennél még akkor sem lehet magasabb a többletpontok száma, ha a különböző jogcímeken több pont is összeadódhatna. Ha a jelentkező ugyanazon eredmény alapján több jogcímen is jogosult lenne többletpontra, a számára legkedvezőbbet veszik figyelembe.

A jogosultságot a megfelelő dokumentummásolatok benyújtásával lehet igazolni az E-felvételi felületén, legkésőbb 2017. július 12-ig. Az E-felvételi Dokumentumok menüpontja alatt a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumoktáblázatban az Új dokumentum csatolása gombra kattintva lehet bármilyen többletpontot igazoló dokumentumot a fenti határidőig pótlólag benyújtani.

A 2003. január 1. után megszerzett, államilag elismert nyelvvizsgák esetében a jelentkezéskor csak a bizonyítvány adatait kellett megadni (nyelv megnevezése, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi szám), a hitelességet az Oktatási Hivatal a nyelvvizsga anyakönyvi nyilvántartásban ellenőrzi. Ha az adatok egyeznek, akkor nincs szükség a bizonyítványról dokumentummásolatot benyújtani. Ennek eredménye az E-felvételi Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontjában megtalálható.
Aki a jelentkezési határidőt követően szerezte meg nyelvvizsga-bizonyítványát, annak lehetősége van a bizonyítvány adatainak megadására, és szintén nem szükséges az igazoló dokumentum feltöltése.

A többletpontok rendszerét áttekintő táblázat itt tölthető le (pdf).

Forrás: felvi.hu

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-14:00
Kedd: 9:00-14:00 
Szerda: 9:00-14:00
Csütörtök: 9:00-13:00
Péntek: 8:00-12:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép

Beiratkozással kapcsolatban: +36 96 503 407

Telefon: +36 96 613 610

+36 70 646 3106

+36 70 646 3108


Email: felveteli##kukac##sze.hu