Mi történik július 11. után?

Végéhez közeledik a felvételi eljárás, hamarosan kihirdetik a ponthatárokat: jelenleg a július 11-ig beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása zajlik. A felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. A 2018. július 11-ig leadott kérelmek és benyújtott dokumentumok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a július 25-i ponthatár-megállapítás előtti napokig.

A felvételi összpontszámok a feldolgozottság függvényében alakulnak (ezt a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni). Így ha egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban.

A jelentkezők az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit.

Az E-felvételiben található pontszámokról és azok értelmezéséről bővebben ebben cikkben olvashat »

Ponthatárok: július 25-én

A 2018 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 25-én este hirdetik ki, és azok elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. Számos oka lehet, ha valaki nem kap SMS-t, pl. mégsem adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény pedig nemcsak innen tudható meg, hanem az E-felvételiben is megnézhető a ponthatárok közzététele után.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.


A besorolási döntésről szóló határozat – amely tartalmazza, hogy a jelentkező mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben – legkésőbb 2018. augusztus 5-től érhető el, az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában. Erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.