Páratlan lehetőség: duális képzésen az Audinál

A magyar felsőoktatási intézmények közül egyedül a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak van lehetőségük arra, hogy duális képzésben vegyenek részt az Audi Hungariánál. Nem csoda, hogy nagy a túljelentkezés, és a képzésbe bekerült hallgatók élnek is a lehetőséggel. Megbecsülik, amit kapnak.

Győr, 2018. április 6. - SZEhírek

A 2016/2017-es tanévben kezdő széchenyis csapat az Audi duális képzésében. Akkor tíz járműmérnök és öt villamosmérnök hallgató kapott páratlan lehetőséget.


„Egy nagyvállalat ezernyi lehetőséget biztosít a számodra. Ne gondold azt, hogy merev és nagyon nehezen megközelíthető cégbe kerülsz. Az Audi Hungaria ideális neked, ha a legújabb technológiával szeretnél dolgozni, a legmodernebb ismereteket szeretnéd magadba szívni egy olyan közegben, ahol emberként is tisztelnek, és odafigyelnek rád. Ahol a javadalmazás és a szabadidős tevékenység is hangsúlyt kap, munkatársként pedig olyan szakmai karrierlehetőség áll előtted, ami nemzetközi mércével is egyedülálló. Ahol a mentorok tényleg valódi mentorok. Ahol személyre szabott tanrend és állandó visszajelzés segíti a fejlődésedet. Ahol még arra is van lehetőség, hogy a mesterképzést munka mellett végezhesd el.”

Schubert Olívia, az Audi Hungaria oktatási és tudományos kooperációs vezetője így érvel, amikor arra kérjük, győzzön meg minket. Mintha mi is továbbtanulás előtt állnánk: miért is érdemes a duális képzést választani az Audi győri birodalmában? A válasz nagyon meggyőző, és a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak is az. A magyar felsőoktatási intézmények diákjai közül egyedül a széchenyisek vehetnek részt duális képzésben az Audinál, jelenleg  huszonhatan . Nem is csoda, hogy minden évben nagy a túljelentkezés. 

„Az Audi Hungaria volt az első fecske a Széchenyi Egyetemen. Ahogy a törvényi feltételek lehetővé tették, a 2015/2016-os tanévben már el is kezdtük a duális képzést, először négy járműmérnök hallgatóval. Egy év múlva végeznek, és nagyon reméljük, hogy utána munkatársként köszönthetjük őket az Audi Hungariánál. Azóta minden évben bővült a képzésbe bevont szakok és hallgatók száma, ma már villamosmérnökök, gépészmérnökök, ősztől pedig mérnökinformatikusok is részt vehetnek a programban” – mondja Schubert Olívia.

Abban a pillanatban, ahogy a duális képzést választó hallgató belép a Széchenyi Egyetem kapuján, egyben az Audi életének is részesévé válik. Megismerheti a vállalati kultúrát, megtanulhat projektekben gondolkodni. A sikert persze nem adják ingyen. Szigorú a kiválasztási folyamat és a teljesítményértékelés is. A duális képzésben résztvevő diákok -minden gyakorlati időszak végén  prezentációt tartanak az őket oktató terület szakemberei és az egyetemi kollégák előtt arról, hogy a tanultakat hogyan hasznosították, hogyan kapcsolták össze a tanulmányaikat és a gyakorlatot.

Az első és második félévben alapkészségeket oktatnak a hallgatóknak az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában, majd a harmadik félévtől nyílik ki a szakterületek ajtaja. A hetedik szemeszterben pedig már a diplomamunkán van a hangsúly. Ez a menetrend. Minden félében három hetet töltenek a hallgatók a szorgalmi időszakban az Audinál, nyaranta nyolc hetet, az utolsó szemesztert pedig teljes egészében. Vannak hallgatók a motorgyárban, a járműgyárban, a szerszámgyárban, a járműhajtás fejlesztésen, minőségbiztosításon, gyártástervezésen, a járműfejlesztésen és a kísérleti motorgyártó központban  egyaránt, 2018 szeptemberétől pedig új szakterületként csatlakozik az információmenedzsment is. És itt érkeztünk el az emberi oldalhoz, ami sokszor legalább olyan fontos, mint a szakmai karrier.

 

 

Schubert Olívia odafigyelést, folyamatos visszajelzést ígér a duális képzésben résztvevő hallgatóknak.


A diákok mellé mindig mentorokat állítanak t az Audinál. „Ők olyan felsőbb vezető szakkollégák, menedzserek, nagy tapasztalattal és tudással rendelkező munkatársak, akik kicsit a hallgatók lelkét is ápolni tudják, és tanácsokat adnak magánjellegű kérdésekben is, ha szükséges. Nálunk a mentornak tudnia kell a mentoráltját teljes személyiségként kezelni” – mondja Schubert Olívia, hozzátéve, hogy a kollégái nagyon komolyan veszik ezt a feladatot. A diákokat szakterületi támogatók is segítik, továbbá a hallgatókat a teljes képzési idő alatt a képzési koordinátor, Nagy Ilona Krisztina is támogatja, annak érdekében, hogy maximálisan a munkájukra tudjanak koncentrálni.

 Ilyen légkörben természetes, hogy az egymás iránti tisztelet, odafigyelés kölcsönös. A hallgatók nagy alázattal állnak a munkához, céltudatosak, odaadással végzik tanulmányaikat a duális képzésben. Fontos visszajelzéseket adnak az Audinak arról, hogyan látják ők a nagyvállalatot, szerintük mik az erősségek és a gyengébb pontok. Néha teljesen más megoldásokkal állnak elő, mint az idősebbek. A duális képzés előnyei tehát kölcsönösek. Nem titkolt cél az is, hogy a diákok Audi-specialistává váljanak. Olyan saját nevelésű kollégákká, akik minden sikeres cég életében különleges értéknek számítanak.

Mit jelent a duális képzés?

A duális képzésben a hallgató a felsőoktatási tanulmányai mellett vállalja, hogy szakmailag minősített vállalatoknál a képzési idő alatt gyakorlatot végez. Ennek eredményeként munkatapasztalatot szerez, és szakmai kompetenciáit már a képzés alatt megerősíti. A duális képzésben a felsőoktatási intézménnyel közösen kialakított gyakorlati tanterv alapján a vállalatok saját igényeik szerint képzik a hallgatót, és profiljuknak megfelelően támogatják, gyakorlati ismeretekkel bővítik, kiegészítik a hallgató intézményi képzését. Ezáltal kinevelik esetleges jövőbeli kollégáikat, akik a diplomaszerzést követően azonnal teljes értékű munkatársak lehetnek. További információk: http://felveteli.sze.hu/dualis-felsofoku-kepzes-a-szechenyi-egyetemen

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-14:00
Kedd: 9:00-14:00 
Szerda: 9:00-14:00
Csütörtök: 9:00-13:00
Péntek: 8:00-12:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép

Beiratkozással kapcsolatban: +36 96 503 407

Telefon: +36 96 613 610

+36 70 646 3106

+36 70 646 3108


Email: felveteli##kukac##sze.hu