Rekordot döntött a látogatószám a Nyitott Kapukon

Olyan nagy volt a tömeg, hogy gombostűt sem lehetett volna leejteni nemcsak az aulában, hanem szinte a campus egész területén. A Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk programjára sok ezer középiskolás, szülő, tanár érkezett. 

 

Az érdeklődők a felállított standoknál és az egymást követő előadásokon megismerkedhettek a képzésekkel, a hallgatói szervezetek által kínált programokkal és lehetőségekkel, a kollégiumi élettel, campus túrán vehettek részt, és látogatást tehettek az egyetem modern laboratóriumaiban.


 

Dr. Kovács Zsolt főigazgató nyitó előadására a felvételi eljárásról zsúfolásig megtelt a D1-es  és a C1-es előadóterem. Nemcsak a padokban, hanem a lépcsősorokon is ültek, és a bejárati részt is megtöltötte az érdeklődő hallgatóság. Ez a lüktető tömeg végigkísért minden programot a Nyitott Kapukon.

 

 

Szalay Filoména és Csizmadia Anna Győrből, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumból és a Bercsényi szakközépiskolából jött a Nyitott Kapukra. Gyógypedagógusként, illetve műszaki menedzserkért szeretnének továbbtanulni. Azért választják a Széchenyi Egyetemet, mert nagyon jókat hallottak róla. Mindenki dicséri, mondják, építész- , villamosmérnök és gépészmérnök képzésre is jár ismerősük. Fontosnak tartják azt is, hogy a campus nagyon jó helyen van Győrön belül, mindössze pár lépés a belváros.

 

A Gönczi család Tatáról érkezett a Széchenyi egyetemre. Gábor a Tatai Református Gimnáziumba jár, és itt szeretne továbbtanulni, gazdaság-informatika szakon. Van Széchenyis ismerőre, aki szintén mozgáskorlátozott, itt tanul, és nagyon jó tapasztalatokat szerzett. Ezért gondolta Gábor úgy, hogy a Széchenyi Egyetem megfelelő hely lehet számára is. A képzésnek is utána olvasott már, tokéletesen illik az érdeklődési köréhez.

 

Wéberéknél Győrben apáról fiúra száll a Széchenyis lét. Martin édesapja távközlést tanult, ő már a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kart szeretné választani. Édesanyja, Erika is elkísérte a Nyitott Kapukra, ő egy évet hallgatott a jogi karon. Szerintük nem csak az az előnye a Széchenyi Egyetemnek, hogy közel van az otthonukhoz. Az is nagyon fontos, hogy széles képzési palettát kínál. Sok ismerősük, barátjuk is ide járt, tőlük is nagyon jó véleményeket hallottak.

 

 

Prof. Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora is alig tudott átjutni a rengeteg látogató között. „Jó érzés látni, hogy folyamatosan, csoportosan érkeznek hozzánk lelkes fiatalok.  Ennek az óriási sikernek, érdeklődésnek sok összetevője van. Benne van természetesen az, hogy a Széchenyi István Egyetem nagyon szépen fejlődik, és benne lehet az is, hogy tavaly EYOF fesztivált rendezett a város. Így is, ezen keresztül is megmutathattuk magunkat a világnak. Miközben korábban sok győri fiatal más  városokba jelentkezett egyetemre, vagy ahogy a régióban élők közül is többen a híres pesti egyetemeket célozták meg, mára már nagyon sokan felismerték, hogy nem érdemes olyan messzire elmenni. Itt helyben is megtalálják azt a színvonalat, minőséget, hallgatóbarát oktatási struktúrát, ami fontos lehet nekik” - nyilatkozta portálunknak a Széchenyi egyetem rektora.

 

 

Az egyetem több száz munkatársa, oktatók, hallgatók, stábtagok vitték sikerre a Nyitott Kapuk rendezvényt az Egyetemi Szolgáltató Központ és a hallgatói Önkormányzat közös szervezésében. Minden szükséges információt megadtak az érdeklődő diákoknak a legjobb egyetem kiválasztásához.