Sport- és rekreációszervezés BSc

Érettségi követelmények

motoros alkalmassági vizsga (Alk) és
biológia vagy egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy matematika vagy magyar nyelv és irodalom vagy testnevelés vagy történelem

A jelentkezés feltételeként bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Képzési szintMunkarendFin. formaSzak neveÖnköltség (félév)Képzési idő
A N A Sport- és rekreációszervezés támogatott 6
A N K Sport- és rekreációszervezés 225 000 Ft 6
A L A Sport- és rekreációszervezés támogatott 6
A L K Sport- és rekreációszervezés 225 000 Ft 6

Választható szakirány: rekreációszervező és egészségfejlesztő


Motoros alkalmassági vizsga és sportorvosi igazolás

Motoros alkalmassági vizsga az országos járványügyi helyzetre való tekintettel nem kerül megszervezésre. A sportorvosi igazolás biztosítékul szolgál arra, hogy a jelentkező sportolhat, sporttevékenységben terhelhető.

Sportorvosi igazolást már a jelentkezéskor fel kellett tölteni a felvi.hu e-felvételi rendszerébe, de a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a feltöltés pótolható 2020. július 9-ig!

A felvételi dokumentáció részét képező sportorvosi igazolást (letölthető) az orvos tölti ki, illetve pecsételi le, valamint a lap alján található nyilatkozatot a jelentkezőnek is alá kell írnia. Az a jelentkező, aki érvényes versenyzői engedéllyel rendelkezik, sportorvosi igazolást nem szükséges benyújtani. Az engedély fénymásolatának elküldése elegendő.

A Széchenyi István Egyetemre jelentkezőktől csakis ezt a nyomtatványt fogadjuk el!


A képzésről

Olyan szakemberek képzése, akik megalapozott elméleti, gyakorlati ismeretek és készségek birtokában hozzájárulnak az egészséges életmód megalapozásához, a rekreációs és mentálhigiénés kultúra kialakításához, valamint a fent említettek feltételeinek megteremtéséhez a családokban, és a társadalmi (egészségügyi, szociális, nevelési-oktatási) intézményekben.

A képzés során medicinális (pl. anatómia, élettan), társadalomtudományi (pl. filozófia, esztétika), közismereti (pl. oktatástechnológia, EU alapismeretek), képesség-és készségfejlesztő (pl. mozgásprogramok, relaxációs technikák), valamint szakiránynak megfelelően szakmai ismereteket sajátítanak el a hallgatók.

 

Szakmai gyakorlat

A szakmai gyakorlat magában foglalja az egészségügyi, szociális, oktatási, civil szervezeteknél végzett gyakorlatot, továbbá a program- és foglalkozástervezési, – szervezési, -vezetési gyakorlatot. Kreditértéke 12-18 kredit.

 

Elhelyezkedési lehetőségek

  • egészségügyi intézményekben
  • szabadidős intézményekben
  • oktatási intézményekben
  • idegenforgalmi egységeknél
  • egészségügyi, ill. szabadidős magánvállalkozásoknál


Továbbtanulás

Az egészségfejlesztő és rekreációszervező szakirányon az alapképzés befejezése után mód nyílik a tanulmányokat mester képzésben folytatni.

Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Egy idegen nyelvből középfokú (B2) komplex nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.


 

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!