Szerda éjfélig lehet módosítani

Legkésőbb 2018. július 11-én éjfélig van lehetőségük a 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

A jelentkezők a pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni – a sikeres feltöltést követően a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. A jelentkezési helyek számától függetlenül elegendő mindent egy példányban feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait. Ugyanitt lehet ellenőrizni az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat is.

Nem kell feltölteni:

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát – így a 2018. május–júniusi érettségi eredményeket sem,
  • és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat.


Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben. Ha a jelentkező a jelentkezés benyújtása után szerezte meg a nyelvvizsgáját, akkor csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Az eljárás során a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét. Ezt szintén július 11-ig tehetik meg. Az E-felvételiben a Sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, és az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendet fogja látni az E-felvételi felületén. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

A sorrendmódosításról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni »

Szintén július 11. a személyes adatok módosításának határideje. A jelentkezési adatait – személyes adatok, megjelölt képzések – minden felvételiző megtalálja az E-felvételi egyes menüpontjaiban, a Hivatalos iratok menüpontban; a jelentkezői státuszlapot megnyitva pedig egyben, nyomtatható formában is megtekintheti. A Személyes adatokmenüpontban azok az adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezési határidőt követően változtak meg (pl. költözés miatt a lakcím, házasság miatt a név stb.).