TUDOK Konferencia, 2016. február 5-6.

TUDOK konferencia logóTUDOK Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia, 2016. február 5-6., Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Mosonmagyaróvár

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium tavaly megpályázta a Prof. Csermely Péter által megalapított Kutató Diákok Mozgalmának (www.kutdiak.hu) egyik legnagyobb programjának, a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának (TUDOK) Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia megrendezését. A sikeres pályázat eredményeként 2016. február 5-6-án Mosonmagyaróváron kerül sor a TUDOK Konferenciára. A gimnázium a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karával együtt az óvári karon rendezi meg a konferenciát.

A rendezvényen több mint 80 fő középiskolai diák és kísérő tanáraik vesznek részt. A diákok nyolc szekcióban (Környezettudomány; Környezet- és földtudomány; Mikrobiológia és biokémia; Molekuláris biológia, biokémia; Növény-, gomba-, állattan; Orvostudomány; Egészségtudomány; Ökológia) tartanak előadásokat, amelyeket az SZE óvári karának és Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézetének oktatóiból és középiskolai tanárokból álló zsűri értékel. A rendezvényt támogatja többek között Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, az Óvári Gazdászok Szövetsége, az Óvártej Zrt., a Lipóti Pékség Kft.