Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

2005 előtt érettségizőknek

PONTSZÁMÍTÁS

Tanulmányi pontok – hozott pontok:

A kétszintű érettségi vizsga bevezetése előtt tett tantárgyi érettségi vizsga mindenképpen középszintűnek minősül. Az érettségi vizsgabizonyítványban szereplő vizsgaeredmények közül a négy kötelező és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy átlagát egész számra kell kerekíteni, és az alábbiak szerint lehet pontokká alakítani – maximum 100 pont:

  • Jeles (5) - 100 pont
  • Jó (4) - 79 pont
  • Közepes (3) - 59 pont
  • Elégséges (2) - 39 pont

Érettségi pontok – szerzett pontok:

Két érettségi vizsgatárgyból számítva - az adott szaknál érettségi követelményként megadottak közül kiválasztva. A kétszintű érettségi vizsga bevezetése előtt tett tantárgyi érettségi vizsga mindenképpen középszintűnek minősül, eredményeit az alábbiak szerint alakítják át pontokká:

  • Jeles (5) - 100 %
  • Jó (4) - 79 %
  • Közepes (3) - 59 %
  • Elégséges (2) - 39 %

Azoknak a jelentkezőknek, akik 2005-ben ténylegesen nem tettek érettségi vizsgát matematikából, csak az utolsó év végi érdemjegyük került az érettségi bizonyítványba, nem számítható érettségi pont matematikából.

Többletpontok: a fenti 400-on felül további, maximálisan 100 pont szerezhető.

Emelt szintű érettségi:

Miután a 2005 előtt szerzett érettségik középszintűnek felelnek meg, a jelentkező nem jogosult többletpontra emelt szintű érettségiért. Lehetőség van azonban letenni az emelt szintű érettségit egy vagy mindkét tantárgyból is, és ekkor (ha annak eredményével jobb pontszáma lesz a felvételizőnek) az így kialakult pontszámot viszi a felvételi során.

A jelentkezési lapon csak azokat az érettségi jegyeket kell megadni, amelyeket már igazolni tud, tehát az emelt szintű érettségire való jelentkezési szándékot ne. Az emelt szintű érettségi igazolását a dokumentumpótlási határidőig lehet beküldeni.

Az emelt szintű érettségire vonatkozó részletes információkat és a jelentkezést az Oktatási Hivatalon keresztül kell intézni - www.oktatas.hu

Ismételt középszintű érettségi:

Abban az esetben, ha a jelentkező a jobb pontszámok elérése érdekében meg kívánja ismételni érettségijét adott tantárgyból/tantárgyakból, lehetősége van rá. Erre szintén az Oktatási Hivatalon keresztül kell jelentkezni. A felvételi eljárás során az érintett érettségi tárgyból azt a jegyet fogják figyelembe venni, amely alapján jobb pontszám számítható ki. Ekkor a jelentkezési lapon szintén csak azokat az érettségi jegyeket kell megadni, amelyeket már igazolni tud, és az ismételt középszintű érettségi igazolásának másolatát kell utólagosan elküldeni.