AUDI HUNAGRIA ZRT.

Az Audi Hungaria győri motorgyárának alapítása óta tevékenységünk mára kibővült, a prés- és karosszériaüzem, lakkozó üzem és egy járműszerelde működése által váltunk 2013-ban a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá.

Az Audi Hungaria fő működési területei: Motorgyártás l Járműgyártás l  Műszaki fejlesztés l  Minőségbiztosítás l Szerszámgyár l Információmenedzsment

Az Audi Hungariánál 1994 óta gyártanak motorokat az Audi- és Volkswagen Konszern számára. A vállalat mintegy 6 000 munkatársa több mint 8 800 motort gyárt naponta. 2018-ban indul Győrben az elektromotorok sorozatgyártása.

A járműgyártás 1998-ban az Audi TT modelljeinek sorozatgyártásával kezdődött. 2013-ban az új Audi A3 Limousine, majd az új Audi TT Coupé sorozatgyártása is elkezdődött. A jövőben Audi Q3 és Q4 gyártása is hamarosan elindul. 

A járműhajtás fejlesztés területén jelenleg 230 mérnök és munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken, mint például a súrlódásoptimalizálás, motorakusztikai vizsgálatok  és a motorvariánsok fejlesztése.

A járműfejlesztés fókuszában a gyártás-közeli fejlesztés áll. A  vizsgálólaborban a szakértők valamennyi Audi modell akusztikai-, szilárdságtani- és menettulajdonságait tudják vizsgálni.

A minőségbiztosításnak célja a prémium minőség biztosítása, amely a teljes gyártási folyamatot végigkíséri. A motorokat és autókat számos minőségi tesztnek és ellenőrzésnek vetik alá a munkatársak, hogy a prémium minőség biztosított legyen.

A gyártásban használatos üzemi eszközök a szerszámgyárban készülnek. A győri szerszámgyár évente 300 000 karosszériaelemet gyárt a Volkswagen konszern legexkluzívabb modelljeihez. (Lamborghini Aventador, Huracán, Audi R8, RS6)

Az Információmenedzsment felel az üzleti és gyártási folyamatok stabil és minőségi működéséért. A munkatársak ennek érdekében nap, mint nap a legmodernebb technológiák segítségével támogatják a szakterületeket.

A Széchenyi István Egyetem az Audi Hungariával közösen duális képzést indít a 2018 szeptemberében Járműmérnök, Gépészmérnök, Villamosmérnök vagy Mérnökinformatikus szakra (nappali tagozaton) felvételt nyerő hallgatók számára. A duális képzésben meghirdetett maximális létszám: Járműmérnök szakon 5 fő, Gépészmérnök szakon 5 fő, Villamosmérnök szakon 5 fő, Mérnökinformatikus szakon 5 fő.

A nemzetközi környezetben elsajátítható korszerű szakmai ismeretek, valamint rendszeres teljesítményértékelés mellett a vállalatnál tanulmányaid ideje alatt tapasztalt mentor segíti munkádat, illetve a teljes képzési időre vonatkozóan elvégzett munkádért ösztöndíjban részesülsz.

Fontosnak tartjuk, hogy a személyes szakmai fejlődésben is támogassunk, így kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tudásodnak, kompetenciáidnak, készségeidnek megfelelően építsük fel a gyakorlati tanterv programját az egyetemi tantervvel összhangban.

A SZE duális felsőfokú képzése attól duális, hogy a gyakorlati ismeretek elsajátítása az Egyetemen kívül, – a képzési idő jelentős részében – az Audi Hungaria telephelyén történik.

www.audi.hu/dualis