Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Kooperatív Doktori Program (KDP)

A Széchenyi István Egyetemen a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával meghirdetett Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció területén tovább bővítse a tudományos kutatási tevékenységet végző munkavállalók létszámát – elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken. Ezen megfogalmazott cél elérése érdekében a Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a Munkáltatóik KFI problémáin dolgozva a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat, ezáltal a doktori értekezés megvédésével egyidejűleg innovatív megoldásokat hoznak létre. 

A Programban való részvétel számos lényegi előnye közül kiemelnénka következőket:

  • kutatás-fejlesztés többszintű támogatása,
  • kutatómunka finanszírozása,
  • megfelelő tudományos háttér biztosítása,
  • kiépített kutatási infrastruktúra igénybevétele.

A Program elkötelezett célja a szakmai tudás társadalmi, gazdasági hasznosulásának elősegítése, valamint tehetségek Magyarországon, és a szakmai életpályán való tartása. A résztvevő cégek nemcsak anyagilag tudják így kiemelkedő munkavállalóikat erősíteni, de mint sikeres gazdasági szereplők, a saját célkitűzéseiket, stratégiájukat a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel alátámasztott szakmai ismeretekkel gyarapodva valósíthatják meg. 

A Program a PhD képzés teljes időtartamára biztosítja résztvevő munkavállaló számára mind az anyagi, mind a szakmai támogatást.  A pályázóknak ideális lehetőségük nyílik arra, hogy a fogadó doktori iskolával és a Munkáltatójukkal történt megállapodás alapján témavezetőjük és szakértőjük együttműködésével valósíthassák meg kutatásukat.

 

A Program legfőbb célkitűzése, hogy célzottan támogassa a vállalati igényeket követő tudományos életutakat a felsőoktatási ágazat által támogatott területeken.

A KDP programban résztvevő doktori iskolák:

Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskola

Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-Tudományi Doktori Iskola

Regionális és Gazdaságtudományi Doktori Iskola

 

Korábbi évi pályázatok:

2023. évi KDP pályázati kiírás