SZEnavis betonkenu

Egyetemünk hallgatói 2012-től vesznek részt versenyeken, ebben az évben került megrendezésre hazánkban először az I. Magyar Betonkenu Kupa. Azóta minden évben részt vesznek a hazai megmérettetésen.

A verseny célja, olyan mérnöki műtárgy előállítása, amelynek paraméterei lehetővé teszik a betonkenu-versenyen való részvételt, továbbá a hallgatóknak lehetőségük van a betonszakma képviselőivel kapcsolati tőkéjük bővítésére.

Manapság egyre népszerűbb a beton felhasználása különböző kreatív módokon. Ezek egyike a világszerte elismert betonkenu-építés. A megmérettetéseken résztvevők fő motivációja, hogy minden évben új, innovatív technológiát alkalmazzanak. Minden megvalósult betonkenu komoly mérnöki munkát, kutatást és kreativitást igényel.

Egyetemünk építész és építőmérnök hallgatóiból, valamint oktató mentorokból álló csapatával minden verseny alkalmával felmérhetik tudásukat több hazai és külhoni egyetemmel és azokkal a szakcégekkel, akik a betontechnológia jeles képviselői.

A versenyekre történő felkészülés olyan oktatáson kívüli tevékenység, ami fejleszti a hallgatók szaktudását illetve mérnöki problémamegoldó képességét. A hallgatóknak lehetőségük van megtanulni a hatékony együttműködést, a csapatmunkát, valamint a projekt az egyéni részfeladatokon keresztül elsegíti a pro-aktivitásukat. Heti szinten a gyűlések során a csapat megbeszéli a felmerült problémákat, kutatási eredményeket a gördülékenyebb munka érdekében. A csapat evezős tagjainak a versenyeken való részvételhez magas kondicionális és evezéstechnikai képességek megszerzésére van szüksége, melyeket egy edzéstervhez szabott tréningen sajátíthatnak el heti bontásban.

A csapat büszke arra, hogy évről-évre új technikával épült kenukkal áll ki a versenyen, mindemellett beton kiegészítőkre (kulcstartó, fürdőruha, asztal, pad, baseball sapka stb.) is időt fordítanak a kenu tervezése/kivitelezése során.

A hallgatók évről-évre egyre jobb helyezést tűznek ki célul, melyet legjobb tudásuk szerint igyekeznek elérni. Eredményeik a jövőt tekintve magukért beszélnek, évről évre jobb helyezést értek el.

Helyezések:

  • I. Magyar Betonkenu Kupa 2012., V. hely
  • II. Mapei Betonkenu Kupa 2013., IV. hely
  • III. Magyar Mapei Betonkenu Kupa 2014., III. hely
  • IV. Magyar Mapei Betonkenu Kupa 2015. Budapest, Lágymányosi-öböl, I. hely

Különdíjak:    All around the beton

Design fürdőruha

  • V. Magyar Mapei Betonkenu Kupa 2016., Budapest, Lágymányosi-öböl, I. hely

Különdíj:        Gyors beton

Jövőbeni céljuk, hogy a 2017-es évben is folytassák sikeres szereplésüket hazai porondon, továbbá szeretnék megmérettetni magukat nemzetközi ”vizeken”, a Kölnben megrendezendő betonkenu versenyen való részvétellel, mellyel öregbíthetik egyetemünk és támogatóik hírnevét.

Elérhetőségek:

web: http://szenavis.sze.hu/kezdolap

facebook: https://www.facebook.com/szenavis/

E-mail: szenavis@gmail.com