Vill-Korr Hungária Kft.

A VILL-KORR Hungária Villamosipari Kft. alapítói, a rendszerváltás időszakában, 1990 augusztusában határozták el társaságuk létrehozását. A cég több mint 28 éves eredményes múltra tekint vissza. A Vill-Korr Hungária Kft. Magyarország egyik legjelentősebb villamosipari vállalkozásának tekinthető. A VILL-KORR Hungária Kft. bizakodóan néz a jövőre, hiszen tevékenysége – az építőipar folyamatos fejlődésére tekintettel – fellendülőben van. Olyan stratégiai architektúrára van szükségünk, amely részletes tervet ad a piacvezető pozíció eléréséhez, megtartásához szükséges képességek kifejlesztésére. A stratégia az erőforráskorlátok legyőzéséről szól: cégünknek mindig kreatívnak kell lennie, és arra kell törekednie, hogy az erőforrásait minél szélesebb körben kiaknázza.

Szeretnénk minden hallgatót a lehető legjobban felkészíteni, hogy szakmai tudásuk szerint az iskolából kikerülve megállják a helyüket villamosmérnökként.

Amivel hallgatóink találkozhatnak tanulmányaik során:

1) Gépészeti automatika, épületfelügyeleti rendszerek

Az épületfelügyeleti automatika rendszer egy számítógép alapú ellenőrzési rendszer, mely az épületek gépészeti és elektromos berendezéseinek irányítása, vezérlése és mérése céljából kerül telepítésre. Ilyen berendezések lehetnek: szellőztetés, fűtés, hűtés, világítás, áramellátás, fogyasztásmérés.

2) PLC Programozás

A programozható logikai vezérlő (PLC) az ipari szabályozástechnikában, a villamos, vagy villamosan működtetett folyamatok irányításában használt berendezés.

3) Közép-, és kisfeszültségű hálózatok építése

A hallgatók megismerik a középfeszültségű és a kisfeszültségű hálózati szerelési munkákat úgymint: tartószerkezetek létesítése, kosaras autóból való munkavégzés, transzformátor állomások telepítése, elosztó szekrények telepítése.

4) Elosztó és biztosító szekrények tervezése, összeszerelése a műhelyben

A hallgatók megismerhetik az elosztó szekrények összeszereléséhez szüksége összes beépítendő eszközt, szerelési technikát.

5) Épületek, csarnokok villanyszerelése

Egy új épület komplett villanyszerelése. Ide tartozik az energiaellátás biztosításától elkezdve a lámpák, dugaljak, tűzjelző rendszerek, beléptető rendszerek, riasztó berendezések szerelése.

6) Gyalogosövezeti beléptető rendszer

A városok központjaiból, a műemlékes övezetekből és a gyalogos középpontokból a járművek kiszorítása kulcsfontosságúvá vált. Ebben nyúlt segítséget az automata süllyedő oszlopos beléptető rendszer, mely korlátozza a forgalmat, növeli a biztonságot és esztétikailag is tökéletesen illeszkedik a modern követelményekhez. A hallgatóknak bemutatásra kerül a rendszer létjogosultsága, felépítése mind hardver mind szoftver szinten.

7) Intelligens közvilágítás, modern díszvilágítás

Cégünk profilja a köz- és díszvilágítás korszerűsítése és szerelése.  Cégünk a Smart City (Intelligens Város) alapjaként tekint az intelligens közvilágításra. Ez egy olyan szabályozható rendszer, amiben online módon tudunk minden egyes közvilágítással kommunikálni: parancsot küldhetünk, fényerősséget szabályozhatunk, visszajelzéseket kapunk, hibajelzéseket kapunk, adatokat kapunk, statisztikákat készíthetünk.  Modern díszvilágítás témakörébe tartozik az egyedi lámpatestek ismertetése, kommunikáció módjának bemutatása, lámpatestek programozása, díszvilágítási lámpatestek áttekintése, telepítésének, karbantartásának bemutatása, majd ezek önálló elvégzése. A Jedlik-híd és a Kossuth-híd működése is bemutatásra kerül.

8) Jelzőlámpás forgalmi csomópontok    

A jelzőlámpás forgalmi csomópontok a mindennapi forgalom részét képezik, így fontosnak találjuk a rendszer működésének áttekintését, karbantartásának ismertetését, telepítés bemutatását, meglévő csomópontok terveinek áttekintését, ezek alapján alternatív megoldások kidolgozására is sor került.

9) Parkolás-technika

Kivitelezéseink sorába tartoznak a parkolóházak információs rendszerének kiépítései, ezek karbantartása.

10) Elektromos autótöltő

Az elektromos autótöltők egyre jobban teret nyernek, így fontos a jövő nemzedékének is megismerni a felépítésüket, telepítési technikákat, működésüket.

11) KNX rendszerek

Az intelligens épület olyan épület, amely automatikusan, azaz emberi beavatkozás nélkül, vagy csak minimálisan szükséges emberi beavatkozással képes ellátni feladatait. Az épületek működhetnek folyamatos emberi ráhatással, érzékelők paraméterei alapján, vagy az intelligenciát hordozó vezérlőkre letöltött szoftverek segítségével, távfelügyeletről; külön-külön, de akár egyszerre is. A távfelügyeletet meg lehet valósítani egy nyomógomb és egy ellenőrzőfény; érintőképernyő; egy vagy több távoli számítógép, hordozható számítógép; tenyérszámítógép segítségével egyaránt.

12) Gyengeáramú ismeretek 

Ebben a modulba a hallgatók megismerik a gyengeáramú anyagokat, eszközöket, szereléseket. Ebbe tartoznak a komplett kamerarendszerek, riasztórendszerek, tűzjelző rendszerek.

13) Energiamenedzsment

Egy olyan kombinált hardver és szoftver rendszer megismerésére kerül sor, mellyel lehetővé válik a villamosenergia-rendszerek megosztása és felügyelete. A monitoring rendszer által kapott adatok megtekintésére és kiértékelésére is kitérünk az oktatás során, miután a tanulók közösen létrehoznak egy energia-menedzsment makettet.

14) Megújuló energiaforrások

A napelemek is egyre elterjedtebbek, így ezeknek a megismerése is rendkívül fontos. A napelem egy olyan elektromos eszköz, amely átalakítja a fényt közvetlenül elektromos energiává, egy úgynevezett fotovoltaikus hatás által. Ez a fotovoltaikus, ha fény éri, képes elektromos  áramot generálni anélkül, hogy külső energiaforrásra csatlakozna. A napelemek megismerésén kívül a tanulók megismerik a szélerőműveket is, hiszen a VILL-KORR ENERGIA Kft. a 2007. évben 2 db szélerőművet (Csornán, illetve Mosonszolnokon) ruházott be, így ezek karbantartása is a Vill-Korr Hungária Kft feladata.

 

Kérdés esetén állunk rendelkezésre a nagy.greta@villkorr.hu vagy a 96/512-480 elérhetőségek bármelyikén!