Közétkeztetési menedszer
Munkarend |
Fin. forma |
Szakirányú továbbképzés neve |
Önköltség (félév) |
Képzési idő (félév) |
Irányszám |
Képzés helye |
Képzési terület |
---|---|---|---|---|---|---|---|
L |
K |
Közétkeztetési menedzser szakirányú továbbképzési szak |
350.000.- |
2 |
10 < 20 |
Győr/Budapest | GAZD |
Megnevezés: Közétkeztetési menedzser szakirányú továbbképzési szak (FNYF/1217-4/2022.)
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Közétkeztetési menedzser
A felvétel feltételei:
Bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és szakképzettség.
Képzési idő: 2 félév
Megszerezhető kreditek: 60 kredit
Képzési cél:
A közétkeztetés területén dolgozó menedzserek számára a szakmai területükön jelentkező feladatok ellátásához szükséges ismeretek átadása.
A hallgatók a képzés elvégzése után, a megszerzett szakmai ismeretekkel munkájukat a kor követelményeinek megfelelően magasabb színvonalon legyenek képesek elvégezni. Ezen túlmenően a képzés speciális (közétkeztetés) területén történő feladatmegoldásra, munkavégzésre is alkalmassá teszi a végzett szakembereket.
Képzés mintatanterve:
S.sz |
Tantárgyak megnevezése |
krp |
kt. |
öá. |
bszf. |
|
1. félév |
|
|
|
|
1. |
A közétkeztetés jogháttere |
6 |
18 |
|
f |
2. |
Élelmiszerlánc- szabályozás |
5 |
15 |
|
f |
3. |
Üzemtervezés-létesítés, üzemeltetés |
5 |
15 |
|
f |
4. |
Nyersanyag és élelmiszer-ismeretek |
6 |
18 |
|
f |
5. |
Közétkeztetés-szervezési ismeretek I. |
3 |
9 |
|
f |
6. |
Konyhatechnológia |
5 |
15 |
|
f |
Összesen |
30 |
90 |
|
|
|
|
2. félév |
|
|
|
|
7. |
Élelmiszer-higiénia, élelmiszer-biztonság |
6 |
18 |
|
f |
8. |
Közétkeztetés-szervezési ismeretek II. |
6 |
18 |
|
f |
9. |
Táplálkozás-egészségügy, étlaptervezés |
5 |
15 |
|
f |
10. |
Vezetés, irányítás |
6 |
18 |
|
f |
11. |
Minőségbiztosítás, önellenőrzés |
5 |
15 |
|
f |
12. |
Szakdolgozat |
2 |
6 |
|
f |
Összesen |
30 |
90 |
|
|
|
|
Szak kreditek összesen |
60 |
180 |
|
|
krp = kredit pont, kt = kontakt óraszám, öá = önálló hallgatói munka féléves óraszáma, bszf = számonkérés (f – folyamatos, v – vizsga, s – szigorlat)
A szakirányú továbbképzés szakmai jellemzői, a szakképzettséghez vezető szakterületek és azok kreditaránya, amelyből a szak felépül:
Szakmai alapismeretkör: 13 kredit
Élelmiszerlánc-szabályozás, közétkeztetés-szervezési ismeretek, minőségbiztosítás, önellenőrzés
Speciális szakmai ismeretkör: 33 kredit
Üzemtervezés-létesítés, üzemeltetés, nyersanyag- és élelmiszer-ismeretek, konyhatechnológia, élelmiszer-higiénia, élelmiszer-biztonság, közétkeztetés-szervezési ismeretek, táplálkozás-egészségügy, étlaptervezés
Gazdasági, jogi és humán ismeretkör: 12 kredit
A közétkeztetés jogháttere, vezetés, irányítás
Szakdolgozat: 2 kredit
A képzés záróvizsgával zárul, melynek költségtérítési díja 50.000 Ft
A diploma feltétele:
- A tantervben, tantárgyprogramokban előírt követelmények teljesítése (Abszolutórium)
- A szakdolgozat meghatározott, előírt szinten való elkészítése, benyújtása, megvédése
Kapcsolattartó:
Wandraschekné Jakab Erzsébet (igazgatási ügyintéző 96/503-408 jakab.erzsebet@sze.hu)
Szakfelelős: Dr. Kőmíves Csaba, egyetemi adjunktus
Képzés kezdete: 2024. szeptember
Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 31.
Jelentkezés módja: intézmény honlapján
Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat (magyar-angol), regisztrációs díj befizetésének bizonylata, szakmai önéletrajz, motivációs levél, melyben pár sorban kifejti, hogy miért szeretne jelentkezni a képzésre
Jelentkezés díja: 9.000 Ft
A fent megjelölt összeget az 10300002-10801842-00014908 számlaszámra várjuk.
A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: FKKE00001T
Továbbá kérjük, hogy az utalásról szóló bizonylatot küldje el az alábbi e-mail címre: jakab.erzsebet@sze.hu
Egyéb információk: A képzés megfelelő számú jelentkező esetén indul.