Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefonos elérhetőségeink:

+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Műszaki menedzser BSc

AUDI Hungaria Járműmérnöki Kar - AHJK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Műszaki menedzser

támogatott

7

A

N

K

Műszaki menedzser

325 000 Ft

7

A

T

K

Műszaki menedzser

325 000 Ft

7

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Érettségi pontok

A felsoroltakból két érettségi vizsgatárgyat legalább középszinten kell teljesíteni.

matematika kötelezően és biológia vagy fizika vagy magyar nyelv és irodalom vagy földrajz vagy informatika vagy digitális kultúra vagy fenntarthatóság vagy kémia vagy történelem vagy természettudomány vagy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy katonai alapismeretek vagy honvédelmi alapismeretek vagy gazdasági ismeretek vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy (elektronikai alapismeretek, élelmiszeripari alapismeretek, építészeti és építési alapismeretek, faipari alapismeretek, gépészeti alapismeretek, informatikai alapismeretek, környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika, közlekedés-üzemvitel), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan, elméleti gazdaságtan), mezőgazdasági alapismeretek, nyomdaipari alapismeretek, rendészeti alapismeretek, vegyipari alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, könnyűipar alapismeretek, elektronika alapjai, marketingismeretek, közlekedésépítő alapismeretek) vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (bányászat ismeretek, építőipar ismeretek, épületgépészet ismeretek, épületgépészeti ismeretek, erdészet és vadgazdálkodás ismeretek, erdészeti és vadgazdálkodási ismeretek, élelmiszeripar ismeretek, élelmiszeripari ismeretek, faipar ismeretek, faipari ismeretek, földmérés ismeretek, földmérési ismeretek, gépészet ismeretek, informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kertészet és parképítés ismeretek, kertészeti és parképítési ismeretek, kohászat ismeretek, kohászati ismeretek, könnyűipar ismeretek, könnyűipari ismeretek, környezetvédelmi ismeretek, környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, közlekedés ismeretek, közlekedésépítő ismeretek, közlekedésgépész ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek, mezőgazdaság ismeretek, mezőgazdasági ismeretek, nyomdaipar ismeretek, optika ismeretek, optikai ismeretek, rendészet ismeretek, rendészeti és közszolgálati ismeretek, távközlés ismeretek, távközlési ismeretek, villamosipar és elektronika ismeretek, vegyész ismeretek, vegyipar ismeretek, vegyipari ismeretek, vízügyi ismeretek, honvédelmi ismeretek) vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy (bányaművelési ismeretek, gázipari és fluidumkitermelési ismeretek, gépgyártás-technológiai ismeretek, mechatronikai ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, közlekedésautomatikai ismeretek, magas- és mélyépítési ismeretek, út-, vasút- és hídépítési ismeretek, nyomdaipari technikai ismeretek, kiadványszerkesztési ismeretek, autó- és repülőgép-szerelési ismeretek, vasútgépészeti ismeretek, hajózási technikai ismeretek, mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek, élelmiszeripari gépésztechnikai ismeretek, közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek, postaforgalmi ismeretek, vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek)

Tanulmányi pontok

Tanulmányi pontok kiszámításához szükséges ötödik középiskolai tantárgyak listája PDF

Tanulmányi pontok kiszámításához az ötödik érettségi vizsgatárgy kiválasztására szolgáló érettségi vizsgatárgyak listája PDF

Intézményi pontok

Intézményi pontok az Műszaki menedzser BSc szakon. (Hamarosan)


A szakmáról

A modern vállalat olyan, mint a szimfonikus zenekar, ahol a sok hangszer együttese adja a hangzást: a vállalati szervezeti egységek és funkcionalitások is együttesen dolgoznak a tervezett célok megvalósításáéért. Ahogy a zenekarban a karmester összefogja és irányítja a zenészeket, úgy a vállalatnál is szükség van a koordináció biztosítására: ezt végzi a menedzsment. A műszaki menedzser erre a feladatra kap felkészítést: megismeri a műszaki, gazdasági és jogi szakterületeket – hiszen ezek munkáját fogja összehangolni –, és elsajátítja a menedzser technikákat. Egyszerűbben szólva: a képzés során tudatosan arra készítjük fel hallgatóinkat, hogy rövid időn belül vállalati vezetőkké válhassanak. Természetesen a sikeres vezetővé váláshoz megfelelő személyi adottságokra is szükség van: ezeket Te hozod, a tudást és a gyakorlatot itt megszerezheted hozzá!


A képzésről

A képzés 7 félévből áll, amely idő alatt a hallgatóink műszaki és gazdasági ismereteket egyaránt tanulnak. Erre csak ezen a szakon nyílik lehetőség: a többi mérnöki szakokon csak műszaki, a gazdasági szakokon csak gazdasági ismerteket oktatunk. Ha mindkét terület érdekel, vagy még nem tudtál dönteni, akkor a helyed a műszaki menedzser szakon van! A képzést minden félévben indítjuk nappali és távoktatási formában.

A szak hallgatói – nappali tagozaton – négy specializáció közül választhatnak:

  • gyártási és minőségbiztosítási folyamatok
  • ipari logisztika (távoktatáson csak ez a specializáció érhető el)
  • járműmenedzser
  • projektmenedzsment

Elhelyezkedés

Hallgatóink elhelyezkedési lehetőségeit nem lehet egy adott iparágra lehatárolni, mivel általános menedzsment képzettségük iparágtól függetlenül alkalmasság teszi őket munkavégzésre. Természetesen nem rögtön válnak „főnökké” egy vállalatnál. Tapasztalataink szerint végzett hallgatóink elsősorban a specializációjuknak megfelelő vállalatoknál kapnak munkalehetőséget: nem véletlenül, hiszen e szakmai területeket ismerték meg legalaposabban. A gyártási és minőségbiztosítási specializációval elsősorban minőségügyi mérnökként, az ipari logisztika specializációval termelővállalatoknál logisztikusként helyezkedhetnek el. Járműmenedzserként gépjárműflottákat üzemeltető cégeknél találnak munkát, projektmenedzserként minden szervezetnél, ahol projektek irányítására van szükség. Természetesen lehetőség van egyetemünkön mester tanulmányok folytatására is.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 210

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató

Szakmai gyakorlat: 

  • A szakmai gyakorlat legalább hat hét időtartamot elérő, szakmai gyakorlóhelyen szervezett gyakorlat.