Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Tervezőgrafika BA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Tervezőgrafika

támogatott

6

A

N

K

Tervezőgrafika

800 000 Ft

6

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Gyakorlati vizsga

A művészeti alapképzési BA szakok felvételi eljárása két fordulóban – szakmai alkalmassági vizsga és gyakorlati vizsga – lebonyolításával történik:

  • Az első forduló – szakmai alkalmassági vizsga – a bemutatkozó felvételi anyag (portfolió) benyújtása online módon, az értékelése: megfelelt / nem felelt meg.
  • második fordulón – a gyakorlati vizsgán – a szakmai alkalmassági vizsga fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt.
  • gyakorlati vizsga rajzi-, plasztikai-, tervezési- és konstrukciós feladatokból, valamint a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • Az interjú kivételével valamennyi vizsga anonim.
  • A gyakorlati vizsga beosztását és a vizsgán megszerezhető pontszámokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

Kapcsolódó időpontok: Hamarosan

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.

A vizsgára felkészítő kurzusról bővebb információ ide kattintva érhető el.


A képzésről

Tervezőgrafika szakunk célja olyan tervezőgrafikusok képzése, akik a vizuális kultúrában való sokoldalú műveltségük, jártasságuk, elméleti, technológiai, ismereteik birtokában képesek szellemi tartalmak vizuális formában történő megjelenítésére, közvetítésére, leképezésére print és screen felületeken egyaránt. Hatféléves oktatási programunk olyan professzionális, naprakész, versenyképes, gyakorlati ismereteket, az alkotómunkát alátámasztó elméleti tudást ad, mely szilárd alapot biztosít a designer életpálya megalapozásához. Képzésünk fokozatosan jut el a jel-, és képalkotási alapismeretektől a tipográfia, hang, mozgás és tér törvényszerűségeinek megismerése során manuális, analóg és digitális álló-, és mozgóképalkotó technológiák használatával a komplex vizuális rendszerek felépítéséhez kötődő ismeretekig, megismerve a designgondolkodás módszereit, hangsúlyozva a környezettudatos szemléletmódot, a szociális érzékenység erősítését.


Elhelyezkedés

Tervezőgrafikus végzettségű hallgatóink eredményesen helyezkedhetnek el a kreatívipar legkülönbözőbb vizuális szakterületein, elkötelezett, tudatos, aktív alakítói lesznek környezetüknek és szakmai portfoliójuk alapján alkalmasak tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 180

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató