Építészmérnöki BSc

Érettségi követelmények: 

rajz alkalmassági (Alk) és matematika és építészeti és építési alapismeretek vagy építőipar ismeretek vagy fizika vagy magyar nyelv és irodalom vagy történelem

A felsoroltak közül legalább egyet EMELT szinten kell teljesíteni!

Rajz alkalmassági vizsga időpontja: 2018.05.23-25.

A más intézményben tett rajz alkalmassági vizsga eredményét nem fogadjuk el. Az alkalmassági vizsga értékelése csak "megfelelt" vagy "nem felelt meg" lehet. A felvételi eljárásban való további részvétel feltétele a "megfelelt" alkalmassági vizsga.

Az alkalmassági vizsga részei:

  • Szabadkézi rajz: látvány után távlati kép rajzolása geometrikus formákból álló testcsoportról, szabadkézzel. A rajzot grafiteruzával, erőteljes tónusértékekkel kell elkészíteni.
  • Kreativitás teszt: vizuális készségek és problémamegoldó képesség felmérése. Külön felkészülést nem igényel.
  • Motivációs beszélgetés: a beszélgetés során a jelentkező személyisége, motivációi, tájékozottsága kerül felmérésre.

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Költségtérítés (félév)

Képzési idő

A

N

A

Építészmérnöki

támogatott

7

A

N

K

Építészmérnöki

310 000 Ft

7


A szakmáról

Épületekben és az épületek által létrehozott külső és belső terekben élünk. Életminőségünk szempontjából meghatározó, hogy ezek a terek szépek és jól használhatóak legyenek. Az építész ezeknek a tereknek, épületeknek létrehozásában, tervezésében, építésében, átalakításában és üzemeltetésében vállal aktív vezető szerepet. Az alapfokozatú Építészmérnöki BSc képzésre elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik az épített környezetünk gyakorlati megvalósításának, konstruálásának, kivitelezésének, fenntartásának szeretnének részesei lenni.

 

A képzésről

Az alapjaiban megújult, 7 féléves BSc szak az Európai építészképzésekkel kompatibilis struktúrával, együttműködésen alapuló, projekt alapú oktatással várja hallgatóit.

A szak célja olyan elméleti és gyakorlati tudással rendelkező építészmérnökök képzése, akik elsősorban a magasépítő tevékenység szerteágazó szakterületein (kivitelezés, gyártás, vállalkozás, szakhatósági munka, épület- és településfenntartás) találják meg helyüket.

Szakunkon Győr és a régió elismert, vezető építészei, valamint a kapcsolódó művészeti és műszaki területek elismert szakemberei, kutatói oktatnak.

A hallgatók az Építész Műteremház nyújtotta ideális feltételek kihasználásával folytathatják tanulmányaikat. Hallgatói műterem és modellezőműhely biztosítja az egyénileg, vagy csoportokban végzett alkotómunkát, a közösségi életben való részvételt.

Az oktatási célok megvalósítását a hallgatók számára szervezett alkotóhetek, nyári alkotótáborok és hallgatói tervpályázatok is szolgálják.

 

Továbbtanulás
Az alapszakon végzett hallgatók a Széchenyi István Egyetem megújult rendszerű, 4 féléves Építész MSc szakán folytathatják tanulmányaikat, melynek elvégzése után teljes körű tervezési jogosultságot szerezhetnek. A hallgatók modulrendszerben működő specializációkban az érdeklődésüknek megfelelő szakterületeken mélyíthetik el tudásukat.

A BSc diploma megszerzése lehetőséget ad más hazai és külföldi építész MSc képzésekben történő tanulmányok folytatására is.

 

Elhelyezkedés
Az egyetem Diplomás Pályakövető Rendszerének adatai alapján végzett hallgatóink 42%-a a diploma átvételekor már rendelkezett állással, fél éven belül mindenki el tudott helyezkedni. Az elhelyezkedés jellemző területei: épületkivitelezés, építőanyag gyártás és kereskedelem, épületfenntartás, építésigazgatás.

 

Nyelvvizsga
A diploma megszerzéséhez egy idegen nyelvből középfokú B2 típusú komplex nyelvvizsga szükséges. (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz - 2011/2012 tanévtől felmenőben ettől eltérni kérelemre SEM lehet!)

Kapcsolat

Kérdéseid vannak képzéseinkről?

Több információra van szükséged a felvételi eljárásról?

Várunk egyéni, személyes tájékoztató időpontjainkon:


Nyitvatartás:

Hétfő:  9:00-14:00
Kedd: 9:00-14:00 
Szerda: 9:00-14:00
Csütörtök: 9:00-13:00
Péntek: 8:00-12:00

Ha 5 főnél többen jöttök, kérjük, jelezzétek előre az itt elérhető űrlapon, hogy időpontot tudjunk egyeztetni.

Elérhetőségeink:
Személyesen: SZE-Győr, Új-Tudástér épület: Fsz. - AKIK Iroda => térkép

Beiratkozással kapcsolatban: +36 96 503 407

Telefon: +36 96 613 610

+36 70 646 3106

+36 70 646 3108


Email: felveteli##kukac##sze.hu