Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Építőművészet MA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Építőművész

támogatott

4

M

N

K

Építőművész

950 000 Ft

4

Képzési szint – F – felsőoktatási szakképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Felvételi

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.


 A képzésről

A mesterképzésünk a korábbinál önállóbb, egyéni-, illetve csoportmunkák helyszíne. Célunk, hogy hallgatóink elsajátítsák az építőművészeti alkotómunkában szükséges elemző és szintetizáló készségeket a tervezési stúdiumokat életszerű helyzetekhez kapcsoló projektek segítségével. A valóságos programokat kínáló építőművész stúdióban aktív szakmagyakorló mestertanárok részvételével, folyamatos kritikai diskurzusban folyik a tervezés innovatív, nyitott szemléletű folyamata. A négyféléves képzés során hangsúlyt fektetünk a design- és művészetelméleti kutatásra, a kísérletezésre, a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, továbbá kiemelt szerepet kapnak olyan fontosságú területek, mint a szociális design, a társadalmi felelősségű és a környezettudatos tervezési megközelítések. A mesterszintű építőművész képzés célja nyitott szellemiségű alkotók képzése, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ globális/lokális kihívásaira reagálni, tudásukat társadalmi, kulturális, művészeti projektekben kezdeményező szerepben alkalmazni és, akik képesek a környezetalakítás, a legtágabban értelmezett építészet bármely területén a társadalom szükségleteire és a kor kihívásaira választ adó művészi igényű építészeti alkotások létrehozására.


Kimeneti követelmények

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató