Építőművész MA

Felvételi információk 

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

 

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Építőművész

támogatott

4

M

N

K

Építőművész

950 000 Ft

4

 

Felvételi időpontok – mesterképzési MA szakok [*]

  • 2021. március 1. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük az online módon benyújtandó szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének tartalmi, formai és technikai tudnivalókat.
  • 2021. június 14. – a szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének határideje.
  • 2021. június 18. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük a személyes interjú – gyakorlati vizsga – szakonkénti időpontját, helyszínét, beosztását.
  • 2021. június 28. – július 2. között – a gyakorlati vizsga lebonyolítása.
  • 2021. július 22. – a ponthatárok kihirdetése a felvi.hu honlapon.

 * A járványhelyzet időbeni alakulásától függően a felvételi vizsgák helye, időszaka, a feladatok sorrendje, tartalma és teljesítésének módja megváltozhat, az esetleges változásokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé, ezért kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyeljék a honlapot!

 

A képzésről

A mesterképzésünk a korábbinál önállóbb, egyéni-, illetve csoportmunkák helyszíne. Célunk, hogy hallgatóink elsajátítsák az építőművészeti alkotó munkában szükséges elemző és szintetizáló készségeket a tervezési stúdiumokat életszerű helyzetekhez kapcsoló projektek segítségével. A valóságos programokat kínáló építőművész stúdióban aktív szakmagyakorló mestertanárok részvételével, folyamatos kritikai diskurzusban folyik a tervezés innovatív, nyitott szemléletű folyamata. A négyféléves képzés során hangsúlyt fektetünk a design- és művészetelméleti kutatásra, a kísérletezésre, a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, továbbá kiemelt szerepet kapnak olyan fontosságú területek, mint a szociális design, a társadalmi felelősségű és a környezettudatos tervezési megközelítések. A mesterszintű építőművész képzés célja nyitott szellemiségű alkotók képzése, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ globális/lokális kihívásaira reagálni, tudásukat társadalmi, kulturális, művészeti projektekben kezdeményező szerepben alkalmazni és, akik képesek a környezetalakítás, a legtágabban értelmezett építészet bármely területén a társadalom szükségleteire és a kor kihívásaira választ adó művészi igényű építészeti alkotások létrehozására.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu

Időpontfoglalás felvételi tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!