Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefonos elérhetőségeink:

+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Építőművészet BA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Építőművészet

támogatott

6

A

N

K

Építőművészet

800 000 Ft

6

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Gyakorlati vizsga

A művészeti alapképzési BA szakok felvételi eljárása két fordulóban – szakmai alkalmassági vizsga és gyakorlati vizsga – lebonyolításával történik:

  • Az első forduló – szakmai alkalmassági vizsga – a bemutatkozó felvételi anyag (portfolió) benyújtása online módon, az értékelése: megfelelt / nem felelt meg.
  • második fordulón – a gyakorlati vizsgán – a szakmai alkalmassági vizsga fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt.
  • gyakorlati vizsga rajzi-, plasztikai-, tervezési- és konstrukciós feladatokból, valamint a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • Az interjú kivételével valamennyi vizsga anonim.
  • A gyakorlati vizsga beosztását és a vizsgán megszerezhető pontszámokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

Kapcsolódó időpontok: Hamarosan

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.

A vizsgára felkészítő kurzusról bővebb információ ide kattintva érhető el.


 

A képzésről

Építőművész képzésünk az építészet – belsőépítészet – bútortervezés, valamint az építészet művészeti- és mérnöki aspektusainak egységét képviseli, oktatási programunk az ehhez szükséges készségek, műveltség, elméleti- és gyakorlati ismeretek elsajátítását segíti. Fokozatosan jutunk el a tér- és tárgyalkotási, valamint a statikai és konstrukciós alapismeretektől a tér sajátosságainak és törvényszerűségeinek megismerése során a komplex építészeti rendszerek felépítéséhez nélkülözhetetlen ismeretekig, elsajátítva a designgondolkodás módszerét. A hatféléves képzés kiemelt fontosságú része a hagyományon és kreativitáson alapuló alkotói szemlélet és a felelős tervezői attitűd megalapozása, mely kiterjed a szociális érzékenység erősítésére és a környezettudatos szemléletmód kialakítására – ötvözve az intuíciót és a tudatosságot. A művészeti stúdiumok mellett ehhez magas szintű elméleti, gyakorlati és kulturális ismereteket társítunk.


Elhelyezkedés

A képzés során megszerzett tudás biztos alapot nyújt a mesterszintű továbbtanuláshoz és ahhoz, hogy a végzett hallgatók a képzettségük, képességük és elkötelezettségük révén a kreatívipar legkülönbözőbb területein tudjanak az épített- és tárgyi környezet alakításában részt venni.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 180

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató