Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Formatervezés BA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

A

N

A

Formatervezés

támogatott

6

A

N

K

Formatervezés

800 000 Ft

6

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Gyakorlati vizsga

A művészeti alapképzési BA szakok felvételi eljárása két fordulóban – szakmai alkalmassági vizsga és gyakorlati vizsga – lebonyolításával történik:

  • Az első forduló – szakmai alkalmassági vizsga – a bemutatkozó felvételi anyag (portfolió) benyújtása online módon, az értékelése: megfelelt / nem felelt meg.
  • második fordulón – a gyakorlati vizsgán – a szakmai alkalmassági vizsga fordulóján megfelelt felvételizők vehetnek részt.
  • gyakorlati vizsga rajzi-, plasztikai-, tervezési- és konstrukciós feladatokból, valamint a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • Az interjú kivételével valamennyi vizsga anonim.
  • A gyakorlati vizsga beosztását és a vizsgán megszerezhető pontszámokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

Kapcsolódó időpontok: Hamarosan

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.

A vizsgára felkészítő kurzusról bővebb információ ide kattintva érhető el.


A képzésről

Célunk olyan formatervezők képzése, akik képesek a különböző design problémákat tárgyakba fogalmazni, kis- és nagysorozatú gyártási technológiákba illeszkedő, lényeglátó megoldással. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink tájékozottak legyenek a gyártási- és anyagtechnológiák mellett a jogi, gazdasági, kulturális, szociális és környezeti kihívások területén is, így válnak majd képessé arra, hogy a felmerülő kérdésekre, feladatokra adott válaszaikat integrálni tudják a tervezési folyamatba. A hatféléves képzés elméleti és gyakorlati ismeretei megalapozzák a formatervező életpályát. A képzésünk fő célja a designgondolkozás kialakítása, hallgatóink esztétikai érzékének erősítése, vizuális műveltségének, önálló gondolkozásának és cselekvésének a kialakítása. A képzésünk során megismertetjük hallgatóinkkal a designtörténet főbb elméleteivel, koncepcióival és tradíciójával, a hagyományos és a legújabb anyagok és technológiák spektrumával, az idő- és erőforrás menedzsment alapjaival, a művészeti és designkutatás módszertanával, valamint az analóg és digitális tervezőeszközök használatával.


Elhelyezkedés

Egyetemünkön végzett hallgatóink eredményesen helyezkedhetnek el az iparág különböző területein, biztonsággal kezdhetik el a formatervező életpályát, illetve a tehetséges és ambiciózus hallgatókat felkészítjük arra, hogy tanulmányaikat a formatervező MA képzésen folytathassák.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 180

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató