Formatervező művész MA

Felvételi információk 

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

 

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Formatervező művész

támogatott

4

M

N

K

Formatervező művész

950 000 Ft

4

 

Felvételi időpontok – mesterképzési MA szakok [*]

  • 2021. március 1. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük az online módon benyújtandó szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének tartalmi, formai és technikai tudnivalókat.
  • 2021. június 14. – a szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének határideje.
  • 2021. június 18. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük a személyes interjú – gyakorlati vizsga – szakonkénti időpontját, helyszínét, beosztását.
  • 2021. június 28. – július 2. között – a gyakorlati vizsga lebonyolítása.
  • 2021. július 22. – a ponthatárok kihirdetése a felvi.hu honlapon.

 * A járványhelyzet időbeni alakulásától függően a felvételi vizsgák helye, időszaka, a feladatok sorrendje, tartalma és teljesítésének módja megváltozhat, az esetleges változásokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé, ezért kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyeljék a honlapot!

 

A képzésről

A mesterképzés célja a különféle vizuális/műszaki jellegű alapkézettséggel rendelkező hallgatók továbbképzése, ismeretük és szemléletmódjuk mester szintű továbbfejlesztése a formatervezés területén. A négyféléves képzésünk hozzáférést ad a tágabb designgondolkozás elemeihez, a rokon területekhez, a vizuális/műszaki tervezési folyamatokban gyakorlati szinten jártas hallgatóinkat elméleti és gyakorlati szinten továbbfejleszti az önálló és felelősségteljes alkotó folyamatban. A képzésünk során hallgatóink megismerkednek a komplex tervezési folyamatok elemeivel és módszereivel, a csapatmunkában történő tervezéssel és a környezetérzékeny gondolkozással és a döntési mechanizmusok gyakorlatával. A megszerzett tervezési gyakorlat kiegészül etikai, egyéb ember- és társadalomtudományi szempontokkal, így alakítjuk ki az innovatív tervezői gyakorlatot. A társadalomban aktív és azt aktívan formáló szakembereket szeretnénk képezni, akik a biztos szakmai gyakorlatuk mellett kritikai nézőponttal és megfelelő érzékenységgel képesek design problémákat kezelni. A képzést elvégzett hallgatóink a világot tevékenyen formáló design szakemberek, akik kreatív munkájuk mellett – amennyiben ambicionálják –, készen állnak tanulmányainak doktori szintű folytatására és design kutatások kezdeményezésére.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu

Időpontfoglalás felvételi tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!