Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Formatervező művész MA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Formatervező művész

támogatott

4

M

N

K

Formatervező művész

950 000 Ft

4

Képzési szint – F – felsőoktatási szakképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Felvételi

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.


 A képzésről

A mesterképzés célja a különféle vizuális/műszaki jellegű alapképzettséggel rendelkező hallgatók továbbképzése, ismeretük és szemléletmódjuk mester szintű továbbfejlesztése a formatervezés területén. A négyféléves képzésünk hozzáférést ad a tágabb designgondolkozás elemeihez, a rokon területekhez, a vizuális/műszaki tervezési folyamatokban gyakorlati szinten jártas hallgatóinkat elméleti és gyakorlati szinten továbbfejleszti az önálló és felelősségteljes alkotó folyamatban. A képzésünk során hallgatóink megismerkednek a komplex tervezési folyamatok elemeivel és módszereivel, a csapatmunkában történő tervezéssel és a környezetérzékeny gondolkozással és a döntési mechanizmusok gyakorlatával. A megszerzett tervezési gyakorlat kiegészül etikai, egyéb ember- és társadalomtudományi szempontokkal, így alakítjuk ki az innovatív tervezői gyakorlatot. A társadalomban aktív és azt aktívan formáló szakembereket szeretnénk képezni, akik a biztos szakmai gyakorlatuk mellett kritikai nézőponttal és megfelelő érzékenységgel képesek design problémákat kezelni. A képzést elvégzett hallgatóink a világot tevékenyen formáló design szakemberek, akik kreatív munkájuk mellett – amennyiben ambicionálják –, készen állnak tanulmányainak doktori szintű folytatására és design kutatások kezdeményezésére.


Kimeneti követelmények

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató