Jogi FOSZK

Érettségi követelmények: 

bármelyik két érettségi vizsgatárgy

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

F

N

A

Jogi

támogatott

4

F

N

K

Jogi

170 000 Ft

4

F

L

A

Jogi

támogatott

4

F

L

K

Jogi

140 000 Ft

4

 

A szakmáról

A felsőoktatási szakképzés alkalmassá teszi a hallgatót a bíróságok, ügyészségek, földhivatalok és más államigazgatási szervek adminisztrációjában speciális ügyviteli (ügykezelő, jegyzőkönyvvezető, ügyintézési) feladatok ellátására. Az ügyvédi, illetve közjegyzői irodákban feladatköre nem csupán adminisztratív tevékenységet, hanem precíz jogi előkészítői munkát is jelent.

 A képzésről   

A jogi asszisztens szak hallgatói a jogi kar oktatóitól szerezhetik meg az elméleti és gyakorlati ismereteket – ez megfelelő biztosítékot nyújt az ismeretek elsajátítására. Az oktatói munkában részt vesznek a győri székhelyű bíróságok, ügyészségek és közigazgatási szervek szakemberei, akik jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek saját szakterületükön.

Továbbtanulás

A jogi asszisztens képzésben szerzett oklevél – megfelelő eredmény esetén – lehetővé teszi a végzett hallgatónak, hogy tanulmányait intézményünk Nemzetközi igazgatási alapszakán vagy az egységes, osztatlan Jogász szakon folytassa.

Jogász szakon, meghatározott tantárgyakból, összesen 90 kreditpont beszámítása lehetséges!

Elhelyezkedés

Végzett hallgatóink a térség igazgatási–igazságszolgáltatási szerveinél, ügyvédi és közjegyzői irodáknál, illetve a gazdaság szereplőinél is sikeresen tudnak elhelyezkedni. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nálunk végzett jogi asszisztensekre reális igény van a Felső-dunántúli nagyrégió munkaerőpiacán.