Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefonos elérhetőségeink:

+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Jogi FOSZK

Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar - DFK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

F

N

A

Jogi

támogatott

4

F

N

K

Jogi

190 000 Ft

4

F

L

A

Jogi

támogatott

4

F

L

K

Jogi

180 000 Ft

4

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Érettségi pontok

Bármely két érettségi vizsgatárgy

Tanulmányi pontok

Tanulmányi pontok kiszámításához szükséges ötödik középiskolai tantárgyak listája PDF

Tanulmányi pontok kiszámításához az ötödik érettségi vizsgatárgy kiválasztására szolgáló érettségi vizsgatárgyak listája PDF

Intézményi pontok

Intézményi pontok az Jogi szakon. (Hamarosan)


A szakmáról

A jogi asszisztensek a különféle hivatásrendekben tevékenykedő jogász szakemberek munkáját segítik: adminisztratív, szervező, döntéselőkészítő, illetve más operatív feladatok ellátásával. Ők maguk jogi szakkérdésekben nem rendelkeznek önálló döntéshozatali kompetenciával. A felsőoktatási szakképzés alkalmassá teszi a hallgatót a bíróságok, ügyészségek, földhivatalok és más államigazgatási szervek adminisztrációjában speciális ügyviteli (ügykezelő, jegyzőkönyvvezető, ügyintézési) feladatok ellátására. Az ügyvédi, illetve közjegyzői irodákban feladatköre nem csupán adminisztratív tevékenységet, hanem precíz jogi előkészítői munkát is jelent.


A képzésről

A képzés során a hallgatók megismerkednek a legfontosabb nagy jogterületek (polgári jog, büntetőjog, közigazgatási jog, európai és nemzetközi jog) alapjaival, működési logikájával és szakkifejezéseivel. Az oktatói munkában részt vesznek a győri bíróságok, ügyészségek és közigazgatási szervek szakemberei. A képzés egy egész féléves szakmai gyakorlatot is magában foglal, ahol a hallgatók betekintést nyerhetnek a bíróság, az ügyészség, a közigazgatás és az ügyvédi irodák tevékenységébe, megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő feladatokat és azonnal használható, gyakorlati tudással vértezhetik fel magukat.


Elhelyezkedés

Hallgatóink gyakorlati tudással, a jogi hivatásrendek által használt adminisztratív szakrendszerek beható ismeretével és számos nélkülözhetetlen készséggel (gépírás, levelezés, számítógépes ismeretek) felvértezve lépnek a munkaerőpiacra. Végzett hallgatóink a térség igazgatási–igazságszolgáltatási szerveinél, ügyvédi és közjegyzői irodáknál, illetve a gazdaság szereplőinél is sikeresen tudnak elhelyezkedni. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nálunk végzett jogi asszisztensekre reális igény van a Felső-dunántúli nagyrégió munkaerőpiacán.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató

Szakmai gyakorlat: 

  • A szakmai gyakorlat a negyedik félévben, a jogászi szakterületekhez igazodó képzésnek megfelelően, a jogászi szakterületek különböző intézményeiben egymást követő gyakorlatokból áll.