Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefonos elérhetőségeink:

+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Kereskedelem és marketing FOSZK

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar - KGYK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

F

N

A

Kereskedelem és marketing – logisztika szakirány

támogatott

4

F

N

K

Kereskedelem és marketing – logisztika szakirány

200 000 Ft

4

F

N

A

Kereskedelem és marketing – marketingkommunikáció szakirány

támogatott

4

F

N

K

Kereskedelem és marketing – marketingkommunikáció szakirány

200 000 Ft

4

F

L

A

Kereskedelem és marketing – logisztika szakirány

támogatott

4

F

L

K

Kereskedelem és marketing – logisztika szakirány

200 000 Ft

4

F

L

A

Kereskedelem és marketing – kereskedelem szakirány

támogatott

4

F

L

K

Kereskedelem és marketing – kereskedelem szakirány

200 000 Ft

4

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)

A jelentkezés szakra és szakirányra történik.


Érettségi pontok

Bármely két érettségi vizsgatárgy

Tanulmányi pontok

Tanulmányi pontok kiszámításához szükséges ötödik középiskolai tantárgyak listája PDF

Tanulmányi pontok kiszámításához az ötödik érettségi vizsgatárgy kiválasztására szolgáló érettségi vizsgatárgyak listája PDF

Intézményi pontok

Intézményi pontok az Kereskedelem és marketing szakon. (Hamarosan)


A szakmáról

A felsőoktatási szakképzés keretében célunk olyan gazdasági szakemberek képzése, akik képesek általános gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére, mikro- és kisvállalkozásoknál pedig akár a kereskedelmi, a logisztikai vagy a marketingkommunikációs területet vezetni. A képzés kompetenciái tekintetében a Hallgatók egyszerűbb gazdasági folyamatokat, eljárásokat képesek megtervezni, megszervezni és végrehajtani, hatékonyan kommunikálnak írásban és szóban. Egyszerűbb szakmai beszámolókat, értékeléseket, prezentációkat készítenek, illetve prezentálnak. Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés keretében Kereskedelem és marketing – logisztika, Kereskedelem és marketing – marketingkommunikáció, illetve Kereskedelem és marketing –kereskedelmi szakokon folytatunk képzéseket.


A képzésről

Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés keretében három szakirányon folytatunk képzéseket. Mindhárom szakon a megfelelő elméleti megalapozás birtokában képesek a gyakorlati ismeretek elsajátítására, és olyan gyakorlati esettanulmányok megoldására, amelyek szimulálják a vállalkozási gyakorlat folyamatát. A képzés során cél az is, hogy a Hallgatók ismerjék meg a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, továbbá a vállalati   kereskedelem és marketing tevékenység eljárásait, tervezési, elemzési és értékelési módszereit.


Elhelyezkedés

Végzett Hallgatóink alkalmasak kisvállalkozások áruforgalmi vagy marketing területén középvezetői, nagyobb vállalkozásoknál középvezetők és a felsővezetők mellett kereskedelmi, illetve marketing szakreferensi, asszisztensi tevékenységet folytatni. A képzés elvégzése után tanulmányaik beszámításával alapképzésre jelentkezhetnek.

A szakirányos képzésben megszerzett ismeretek alkalmassá teszik a Hallgatókat a termelő és kereskedelmi vállalkozások, média és reklámügynökségek kereskedelmi, és marketing kommunikációs feladatainak ellátására, továbbá a szakirányokon végzettek képesek általános gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére. Végzett hallgatóink hazai és külföldi gazdasági társaságoknál, vállalatoknál és szolgáltatóknál, közintézményekben, közhivatalokban, családi vállalkozásnál helyezkednek el.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató

Szakmai gyakorlat: 

  • A szakmai gyakorlat a képzés negyedik félévében a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében (tanműhely, tanszálloda, tanétterem, laboratórium, taniroda), valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetnél, továbbá egyesületnél, alapítványnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél végzett gyakorlat.

Szakirányok

Logisztika

Az alapozó tantárgyak után sor kerül a kompetenciák specializált ismeretekkel való bővítésére, illetve új, a szakirány területén megkívánt különleges ismeretek és kompetenciák (például: a vállalati reálfolyamatok, a logisztikai alrendszerek, kiemelten a kereskedelmi vállalati, azaz a kapun belüli, valamint a kapun kívüli logisztikai folyamatok működése, az áruáramláshoz kapcsolódó tevékenységek, fuvarozás/szállítmányozás, raktárlogisztika, telephelyválasztás, beszerzési és értékesítési csatornák, rendelésfeldolgozás, vevőkiszolgálás, működési kör, logisztikai szemléletmód, a termelőhelyektől a fogyasztási pontokig tartó anyag-, áru- és információáramlás szervezési lehetőségei) elsajátítására.

Marketingkommunikáció

Csak nappali tagozaton.

Az alapozó tantárgyak után sor kerül a kompetenciák specializált ismeretekkel való bővítésére, illetve új, a szakirány területén megkívánt különleges ismeretek és kompetenciák (pl.: marketing szakterületei, üzleti kommunikációs módszerek, a reklám- és médiakutatás területei, az integrált marketingkommunikációs tervek kidolgozása, a reklám jogi, etikai, és esztétikai követelményei) elsajátítására. A szak elvégzésével a Hallgatók képesek kereskedelmi és marketing feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére. Marketingkommunikáció szakirányon nagy hangsúlyt fektetünk a marketing-, a reklám- és médiakutatásra, azok kapcsolatára, és elsajátíthatják a marketingkommunikációs tervek készítésének technikáit.

Kereskedelem

Csak levelező tagozaton.

Az alapozó tantárgyak után sor kerül a kompetenciák specializált ismeretekkel való bővítésére, illetve új, a szakirány területén megkívánt különleges ismeretek és kompetenciák (pl.: a kereskedelem rendszere, a kereskedelmi vállalkozások makró és piaci környezete, a kereskedelmi vállalkozások áruforgalmi folyamatai, ezen belül az értékesítés, beszerzés és készletgazdálkodás területei, gazdasági és pénzügyi tevékenységek) elsajátítására.