Klasszikus hangszerművész MA

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Választható szak

Önköltség (félév)

Képzési idő (félév)

M

N

A

Klasszikus hangszerművész (*)

támogatott

4

M

N

K

Klasszikus hangszerművész (*)

950 000 Ft

4

*fuvola / gordonka / hegedű / klarinét / oboa / trombita / zongora

Jelentkezési laphoz csatolandó: a jelentkező szakmai előtanulmányainak írásbeli összefoglalása, valamint a felsőfokú oklevél.

 

Az alkalmassági vizsga változatlan időpontban kerül megtartásra: 2021. június 15. – július 02.


A képzésről

A művész mesterképzés nem a tanári szerepre helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy a növendék önálló előadó művésszé váljon. Azon a fokon, ahol a képzésre bekerülő hallgatónak állnia kell, alapvető metodikai, technikai problémák már nem merülhetnek fel, ugyanakkor a zenei kifejezés fejlődő, finomodó, gazdagodó eszköztárának technikai vonatkozásaiban a növendék még tanári segítségre szorul.
A klasszikus hangszerművészek elsősorban különböző zenekarok szólistáiként vagy szólam vezetőként bontakoztathatják ki képességeiket, emellett sikerrel pályázhatnak alap- és középfokú zenei intézmények zenetanári pozícióira.

 

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az előadó-művészet alapképzési szak bármely szakiránya és az alkotóművészet és muzikológia alapképzési szak bármely szakiránya és a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai szintű zeneművészeti szakok

 

Elhelyezkedés

A klasszikus hangszerművészek elsősorban különböző zenekarok szólistáiként vagy szólamvezetőként bontakoztathatják ki képességeiket, emellett sikerrel pályázhatnak alap- és középfokú zenei intézmények zenetanári pozícióira.


Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Egy idegen nyelvből középfokú (B2) komplex nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu

Időpontfoglalás felvételi tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!