Tervezőgrafika MA

Felvételi információk 

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

 

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Tervezőgrafika

támogatott

4

M

N

K

Tervezőgrafika

950 000 Ft

4

 

Felvételi időpontok – mesterképzési MA szakok [*]

  • 2021. március 1. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük az online módon benyújtandó szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének tartalmi, formai és technikai tudnivalókat.
  • 2021. június 14. – a szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének határideje.
  • 2021. június 18. – A Design Tanszék honlapján közzé tesszük a személyes interjú – gyakorlati vizsga – szakonkénti időpontját, helyszínét, beosztását.
  • 2021. június 28. – július 2. között – a gyakorlati vizsga lebonyolítása.
  • 2021. július 22. – a ponthatárok kihirdetése a felvi.hu honlapon.

 * A járványhelyzet időbeni alakulásától függően a felvételi vizsgák helye, időszaka, a feladatok sorrendje, tartalma és teljesítésének módja megváltozhat, az esetleges változásokat a Design Tanszék honlapján tesszük közzé, ezért kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyeljék a honlapot!

 

A képzésről

Mesterképzésünkben olyan kiválóan felkészült tervezőgrafikus művészeket képezünk, akik a vizuális kultúrában való kompetenciáik, elméleti, technológiai, illetve média ismereteik és vizuális műveltségük birtokában alkalmasak a tervezési helyzetet felelősen megítélni, a kommunikáció rendszerét összefüggésekben, analitikusan értelmezni. Olyan szellemi műhelyként gondolunk képzésünkre, ahol a mestertanárokkal való intenzív párbeszéd során hallgatóink innovatív tervezői válaszokat tudnak adni a felmerülő feladatokra, képesek egy biztos értékrend kialakítására, saját tevékenységük kritikus elemzésére és kontextusba helyezésére. A képzés összefüggésében értelmezi a tipográfia, az infó-, és kommunikáció-design, interaktív kinetikus grafika, generatív design és további experimentális képalkotási módok tervezési területit. Hallgatóinkat alkalmassá tesszük a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, egyedi programalkotásra, művészeti, kutatási és kísérleti folyamatok megvalósítására önállóan és más szakemberekkel csoportban együttműködve. A okleveles tervezőgrafikus művész MA végzettségű hallgatók elismert alkotóként illeszkednek be a hazai és nemzetközi design ökoszisztémába, tudatosan és felelősen alakítják környezetük vizuális kultúráját, alkalmasak tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu

Időpontfoglalás felvételi tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!