Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Tervezőgrafika MA

Művészeti Kar - MUK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Tervezőgrafika

támogatott

4

M

N

K

Tervezőgrafika

950 000 Ft

4

Képzési szint – F – felsőoktatási szakképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Felvételi

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik:

  • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 
  • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll.
  • A gyakorlati vizsga beosztását a Design Tanszék honlapján tesszük közzé.

A portfólió feltöltési útmutató ITT érhető el.


 A képzésről

Mesterképzésünkben olyan kiválóan felkészült tervezőgrafikus művészeket képezünk, akik a vizuális kultúrában való kompetenciáik, elméleti, technológiai, illetve média ismereteik és vizuális műveltségük birtokában alkalmasak a tervezési helyzetet felelősen megítélni, a kommunikáció rendszerét összefüggésekben, analitikusan értelmezni. Olyan szellemi műhelyként gondolunk képzésünkre, ahol a mestertanárokkal való intenzív párbeszéd során hallgatóink innovatív tervezői válaszokat tudnak adni a felmerülő feladatokra, képesek egy biztos értékrend kialakítására, saját tevékenységük kritikus elemzésére és kontextusba helyezésére. A képzés összefüggésében értelmezi a tipográfia, az infó-, és kommunikáció-design, interaktív kinetikus grafika, generatív design és további experimentális képalkotási módok tervezési területit. Hallgatóinkat alkalmassá tesszük a művészeti és tudományos határterületekkel való együttműködésre, egyedi programalkotásra, művészeti, kutatási és kísérleti folyamatok megvalósítására önállóan és más szakemberekkel csoportban együttműködve. A okleveles tervezőgrafikus művész MA végzettségű hallgatók elismert alkotóként illeszkednek be a hazai és nemzetközi design ökoszisztémába, tudatosan és felelősen alakítják környezetük vizuális kultúráját, alkalmasak tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.


Kimeneti követelmények

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató