Ménesgazda FOSZK

Érettségi követelmény:

bármelyik két érettségi tárgy 

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

F

N

A

Ménesgazda

támogatott

4

F

N

K

Ménesgazda

200 000 Ft

4

F

L

A

Ménesgazda

támogatott

4

F

L

K

Ménesgazda

200 000 Ft

4

 

A képzésről

Olyan sokoldalú lovas szakemberek képzése a cél, akik képesek nagyobb lovas létesítmények, ménesek telepvezetői, irányítói feladatait ellátni. Irányítják a tenyésztési munkát, párosítási terveket dolgoznak ki, koordinálják a telep életét, ismerve a minőségi tenyésztéshez szükséges takarmányozási és tartástechnológiai irányelveket, biztosítják a korszerű és piacképes lótartás feltételeit, valamint részt vesznek a lovak kiképzésében, tenyész-szemlékre, vizsgákra történő felkészítésében. Ismerik a lovak legfontosabb hasznosítási irányait, a ló- és lovassportok főbb szabályait, lényegét. Adott esetben részt vesznek lovas rendezvények szervezésében, lebonyolításában. A szükséges gazdasági, pénzügyi, jogi ismeretek és informatikai tudás birtokában részt vesznek a létesítmény gazdasági életének irányításában, valamint az admi- nisztratív munkában.

Továbbtanulás

Egyetemünkön a felsőfokú szakképzés sikeres elvégzését követően az alábbi alapképzési szakokon folytathatóak a tanulmányok: Mezőgazdasági mérnöki BSc.

 

Elhelyezkedés

A végzett szakemberek elhelyezkedhetnek lovas vállalkozásoknál, tenyészetekben, ménesekben, lovas iskoláknál, lovas szervezeteknél és betölthetnek telepvezető, lótenyésztési ágazatvezető, ménesvezető, lovasiskola-vezető munkaköröket.

Egyetemi podcast

Kapcsolat


Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Hétköznap: 9:00 és 13:00 között

+36 96 613 610
+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Email: felveteli@sze.hu

 


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!