Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Az E-felvételi felületén látható felvételi pontszámok még nem véglegesek, az intézményi többletpontok rögzítése folyamatban van.

Email: felveteli@sze.hu

Telefon: +36 70 646 3106 ;  +36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság) MSc

Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar - AKMK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

L

A

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

támogatott

2

M

L

K

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

400 000 Ft

2

M

L

A

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

támogatott

4

M

L

K

Tanári (agrármérnöktanár - mezőgazdaság)

400 000 Ft

4

Képzési szint – M – mesterképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az agrár képzési terület bármely alapképzési szakja.

Ha más szakon szerezted diplomádat, előzetes kreditelismerésre lesz szükséged. A hiányzó krediteket a mesterfokozat megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan, a felvételtől számított két féléven belül, az egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint meg kell szerezni.

Kreditelismerési Kérelem

A képzésre történő belépéshez motivációs beszélgetésen kell részt venni. 


A szakmáról

A képzés főként azok számára ajánlott, akik mérnöki (agrár) ismeretek birtokában nyitottak a humán jellegű ismeretek megszerzésére, érdeklődnek a tanári és pedagógia tárgykörök iránt, illetve a jövőben szívesen foglalkoznak fiatalok oktatásával, nevelésével. Az agrár-mérnöktanár képzés során a hallgatók széles körű elméleti felkészítést kapnak mezőgazdasági, valamint pedagógiai és pszichológiai tárgyakból. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetünk az iskolai gyakorlatokra, ahol kipróbálhatók és alkalmazhatók a pedagógiai ismeretek tantermi és üzemi (tangazdaság) körülmények között.


 A képzésről

A képzés célja olyan szakemberek - agrár-mérnöktanárok - felkészítése, akik versenyképes tudás birtokában átlátják a mezőgazdaság lényeges területeit, kellő elméleti és gyakorlati ismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy ezt a közoktatásban (szakképző iskolák és technikumok), valamint az iskolarendszeren kívüli képzőhelyeken hatékonyan tovább adhassák.

A Szak előnye, hogy a képzés sikerrel kapcsolja össze a mérnöki és pedagógiai ismereteket, ezek egy oktatási rendszerben szerezhetők meg. Továbbtanulási lehetőség nyílik – az MSc. diploma megszerzése után - egyetemünk Doktori Iskolájában a PhD fokozat megszerzése céljából.


Elhelyezkedés

A mérnöktanár szakon szerzett diplomával szakképző iskolákban, technikumokban, kollégiumokban, illetve felnőttképzési területen lehet tanárként, nevelő tanárként elhelyezkedni. Az agrár-mérnöktanár végzettség a szakmai (agrár) tárgyak középszintű (középiskolai) tanítására jogosít fel. A diplomával továbbá olyan állások is betölthetők, melyek ellátásához pedagógiai és pszichológiai ismeretekre van szükség. Például mezőgazdasági cégeknél trénerként, vagy olyan szakmai területen, ahol a munkaerő képzésével, át- és továbbképzésével szükséges foglalkozni.


Kimeneti követelmények

Teljesítendő kimeneti nyelvi követelmény részletek: Szaknyelvi tájékoztató