Tanári (zeneművésztanár) MA

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Tanári [2 félév [zeneművész-tanár (*)]]

támogatott

2

M

N

K

Tanári [2 félév [zeneművész-tanár (**)]]

380 000 Ft

2

* fuvolaművész-tanár / gordonkaművész-tanár / hegedűművész-tanár / klarinétművész-tanár / oboaművész-tanár / trombitaművész-tanár / zongoraművész-tanár
** fuvolaművész-tanár / hegedűművész-tanár / zongoraművész-tanár

 

Főtárgy gyakorlati vizsga: 2019. június 17 - július 05.

Írásbeli vizsga: 2019. június 17 - július 05.

Felvételi elbeszélgetés: 2019. június 17 - július 05.

 

Teljes kreditérték beszámításával figyelembe vehető szakok oklevelei: A zenetanári szakképzettségek szerint meghatározott alapképzési vagy főiskolai szak(ok). A művészeti képzési területen az előadóművészet alapképzési szaknak és a hangszertanár, kamaraművész főiskolai szaknak a zenetanári szakképzettségeknek megfeleltethető specializációi (klasszikus hangszer: zongora, orgona, gitár, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, ütőhangszerek és klasszikus ének) .


Azon szakok esetében, amelyeknél a jelentkezéshez az előképzettségben szerzett tanulmányok elismertetése (kreditelismerés) szükséges, a megfelelő szakterületen szerzett 110 kredit értékű tanulmányok teljesítése a feltétele az adott tanári szakképzettség megválasztásának. Ennek megfeleltethetőségét az egyetem saját hatáskörben ítéli meg.

A „Kreditelismerési kérelem” nyomtatvány a felveteli.sze.hu oldalról tölthető le.

Jelentkezés további feltétele: Az ének szakirányra jelentkezőknek gégeszakorvosi véleményt kell a jelentkezéshez csatolniuk.


A jelentkezési laphoz csatolandó: a jelentkező szakmai előtanulmányainak írásbeli összefoglalása, valamint a felsőfokú oklevél.


Személyes megjelenést igénylő vizsgák: felvételi elbeszélgetés és főtárgy vizsga és írásbeli vizsga

 

A hangszerművész MA diplomára épülő, csak pedagógiai tárgyakat tartalmazó 2 féléves képzés.

 

A képzésről

Győrben a zenei képzés minden szintje megtalálható a zeneóvodától kezdve a professzionális zenetanár- művészképzésig. Intézetünk rendelkezik minden olyan tradicionális zeneiskolai és szakközépiskolai kapcsolattal, melyek lehetővé teszik az új rendszerű és magasabb szintet jelentő tanárképzés megvalósulását. A zeneiskolai pedagógiai gyakorlatok és a szakmódszertani iskolai gyakorlatok helyszínét a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola és a Liszt Ferenc Zeneiskola, (mint gyakorlóintézmények) biztosítják számodra. Legyél te is hallgatónk, hiszen példa nélkül álló ösztöndíj támogatásban és szakmai munkalehetőségekben is részesülhetsz, ha érdekel a zene világa, és ezt a szakot választod!

A zeneiskoláknak folyamatos igényük van a nálunk végzett hallgatókra, köztük Rád is! Jó hír, hogy az elhelyezkedési arány a térségben közel 100%-os. A mester tanárok alkalmazási területei elsősorban a zeneművészeti szakközépiskolák és alap - fokú művészetoktatási intézmények, valamint a különböző zenekarok lehetnek.

 

Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalos nyelveiből vagy romani, illetve lovári (cigány) vagy beás (cigány) nyelből legalább egy, államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.