Tanári (zeneművésztanár) MA

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

M

N

A

Tanári [2 félév [zeneművész-tanár (*)]]

támogatott

2

M

N

K

Tanári [2 félév [zeneművész-tanár (**)]]

380 000 Ft

2

* fuvolaművész-tanár / gordonkaművész-tanár / hegedűművész-tanár / klarinétművész-tanár / oboaművész-tanár / trombitaművész-tanár / zongoraművész-tanár
** fuvolaművész-tanár / hegedűművész-tanár / zongoraművész-tanár

 

Teljes kreditérték beszámításával figyelembe vehető szakok oklevelei: A zenetanári szakképzettségek szerint meghatározott alapképzési vagy főiskolai szak(ok). A művészeti képzési területen az előadóművészet alapképzési szaknak és a hangszertanár, kamaraművész főiskolai szaknak a zenetanári szakképzettségeknek megfeleltethető specializációi (klasszikus hangszer: zongora, orgona, gitár, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, ütőhangszerek és klasszikus ének) .


Azon szakok esetében, amelyeknél a jelentkezéshez az előképzettségben szerzett tanulmányok elismertetése (kreditelismerés) szükséges, a megfelelő szakterületen szerzett 110 kredit értékű tanulmányok teljesítése a feltétele az adott tanári szakképzettség megválasztásának. Ennek megfeleltethetőségét az egyetem saját hatáskörben ítéli meg.

A „Kreditelismerési kérelem” nyomtatvány a felveteli.sze.hu oldalról tölthető le.

Jelentkezés további feltétele: Az ének szakirányra jelentkezőknek gégeszakorvosi véleményt kell a jelentkezéshez csatolniuk.


A jelentkezési laphoz csatolandó: a jelentkező szakmai előtanulmányainak írásbeli összefoglalása, valamint a felsőfokú oklevél.


Személyes megjelenést igénylő vizsgák: felvételi elbeszélgetés és főtárgy vizsga és írásbeli vizsga


Felvételi vizsga időpont: várhatóan 2019 május

A hangszerművész MA diplomára épülő, csak pedagógiai tárgyakat tartalmazó 2 féléves képzés.

 

A képzésről

Győrben a zenei képzés minden szintje megtalálható a zeneóvodától kezdve a professzionális zenetanár- művészképzésig. Intézetünk rendelkezik minden olyan tradicionális zeneiskolai és szakközépiskolai kapcsolattal, melyek lehetővé teszik az új rendszerű és magasabb szintet jelentő tanárképzés megvalósulását. A zeneiskolai pedagógiai gyakorlatok és a szakmódszertani iskolai gyakorlatok helyszínét a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola és a Liszt Ferenc Zeneiskola, (mint gyakorlóintézmények) biztosítják számodra. Legyél te is hallgatónk, hiszen példa nélkül álló ösztöndíj támogatásban és szakmai munkalehetőségekben is részesülhetsz, ha érdekel a zene világa, és ezt a szakot választod!

A zeneiskoláknak folyamatos igényük van a nálunk végzett hallgatókra, köztük Rád is! Jó hír, hogy az elhelyezkedési arány a térségben közel 100%-os. A mester tanárok alkalmazási területei elsősorban a zeneművészeti szakközépiskolák és alap - fokú művészetoktatási intézmények, valamint a különböző zenekarok lehetnek.

 

Nyelvvizsga

Kimeneti nyelvek a tanulmányaikat 2016/17/1-ben, vagy azt követően megkezdett hallgatók számára (SZE-TVSz 11. sz. melléklet (1)).

Európai Unió és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalos nyelveiből legalább egy, államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga, mely a 18/2016 (VII.5.), ill. a 8/2013 (I.30.) EMMI rendeletben (KKK) meghatározott.