Kapcsolat

Képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatban:

Email: felveteli@sze.hu

Telefonos elérhetőségeink:

+36 70 646 3106
+36 70 646 3108

Időpontfoglalás tanácsadásra


Szakirányú továbbképzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban keresse az adott képzés leírásában található kapcsolattartót vagy a Felnőttképzési Központot!

Gazdálkodás és menedzsment FOSZK

Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar - KGYK

Képzési szint

Munkarend

Fin. forma

Szak neve

Önköltség (félév)

Képzési idő

F

N

A

Gazdálkodás és menedzsment

támogatott

4

F

N

K

Gazdálkodás és menedzsment

200 000 Ft

4

F

L

A

Gazdálkodás és menedzsment

támogatott

4

F L K Gazdálkodás és menedzsment 200 000 Ft 4

Képzési szint – A – alapképzés; Munkarend – N – nappali; Munkarend – L – levelező; Finanszírozási forma – A – államilag finanszírozott; Finanszírozási forma – K – önköltséges (A jelmagyarázatról bővebben ide kattintva olvashat.)


Érettségi pontok

Bármely két érettségi vizsgatárgy

Tanulmányi pontok

Tanulmányi pontok kiszámításához szükséges ötödik középiskolai tantárgyak listája PDF

Tanulmányi pontok kiszámításához az ötödik érettségi vizsgatárgy kiválasztására szolgáló érettségi vizsgatárgyak listája PDF

Intézményi pontok

Intézményi pontok az Gazdálkodás és menedzsment szakon. (Hamarosan)


A szakmáról

Az általunk képzett szakember ismeri a nemzetgazdaságok és a vállalatok működését, alapvető tudással rendelkezik a vállalkozások gazdálkodásáról és irányításáról. Átlátja a vállalatok termelés-szolgáltatási rendszereit, vezetési-irányítási elveit, a vállalatok működésének sajátosságait, tisztában van a vállalati működés pénzügyi vonatkozásaival, ismeri a számviteli rendszer alapjait. Az elsajátított ismeretek révén, alkalmassá válik, hogy megfelelő irányítás mellett reagáljon a vállalati gazdálkodásban felmerülő problémákra.

Mindehhez jó problémamegoldó és kapcsolatteremtő készségre, rugalmasságra, megbízhatóságra és nem utolsósorban komoly felelősségtudatra van szükség a jelentkező részéről.


A képzésről

Intézményünkben a kétezres évek elejétől fogva folyik az erősen gyakorlatorientált gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzés (ill. ennek elődje). A Széchenyi István Egyetem elismert oktatói mellett a gazdasági élet képviselői is folyamatosan részt vesznek az oktatásban előadásokkal, jó gyakorlatok bemutatásával, ami garancia arra, hogy az itt végzettek képesek jól elhelyezkedni, versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon. A képzés kiváló alapul szolgál a Kar bármelyik alapképzéséhez való csatlakozáshoz.


Elhelyezkedés

A szak elvégzése után a vállalati gazdálkodás számos területén helyezkedhetnek el a hallgatók hazai és külföldi termelő és szolgáltató vállalatoknál. Az előadásokon és szakmai gyakorlatokon megszerzett ismeretek alkalmassá teszik a hallgatókat a pénzügy, a menedzsment, a marketing és nemzetközi gazdálkodás területén végzendő színvonalas munkára. Eredményesen dolgozhatnak hazai vagy külföldi tulajdonú kis-, közép- és nagyvállalatoknál. Az elsajátított ismeretek révén és egy jó üzleti ötlet birtokában önálló vállalkozást is indíthatnak a végzett hallgatók.


Kimeneti követelmények

Az oklevél megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: 120

Nyelv: Szaknyelvi tájékoztató

Szakmai gyakorlat: 

  • A szakmai gyakorlat a képzés negyedik félévében a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében (tanműhely, tanszálloda, tanétterem, laboratórium, taniroda), valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetnél, továbbá egyesületnél, alapítványnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél végzett gyakorlat.