Elsőéves kollégiumi jelentkezés

Egyetemünknek négy győri telephellyel rendelkező kollégiuma van, a Hegedűs Gyula (Központi) Kollégium, a Multifunkciós Épület a Mészáros Lőrinc úti (Külső) Kollégium, és a Famulus Kollégium, valamint egy mosonmagyaróvári telephelyű, a Cserháti Sándor Kollégium.
A kollégiumokról bővebb információ a kollegium.sze.hu oldalon olvasható.

A jelentkezési időszak: 2022.07.27. (szerda) 13:00 – 2022.08.02. (kedd) 13:00

Eredményhirdetés várhatóan: 2022.08.15. (hétfő) 13:00


JELENTKEZÉS

A kollégiumi rendszer a user.sze.hu oldalra történő regisztrációt követően érhető el. Amennyiben még nem regisztráltál, akkor kérjük, regisztrálj az Egyetemi Címtárba.

https://felveteli.sze.hu/elso-lepes

A kollégiumi jelentkezés a dormitory.sze.hu weboldalon elérhető kollégiumi rendszeren keresztül történik.  A belépés a fenti regisztráció során megadott adatokkal lehetséges.

A kollégiumi jelentkezés pontos menetét az alábbi segédletben találod, csak követned kell a lépéseket pontról pontra.

Jelentkezési segédlet

Felvételi pontszám számításáról információt a Kollégiumi SZMSZ-ben találhat, amely a kollegium.sze.hu oldalról letölthető.

Reklamációra, javításra a jelentkezési időszak alatt van lehetőség. A jelentkezési határidő lezárása utáni reklamációt nem áll módunkban elfogadni!


PONTSZÁMÍTÁS

Elsős kollégiumi jelentkezés esetén az alábbi képlet alapján kell meghatározni a kollégiumi pontszámot:

(Felvételi pontszám) + (Szociális pontszám*4), ahol:

Felvételi pontszám: a hallgató által a középiskolából hozott alap-, és többletpontszám összege, amit minden esetben az Oktatási Hivatal határoz meg.

Szociális pontszám: a HATÁR rendszerbe feltöltött, a kollégiumi jelentkezési időszakban a HATÁR rendszerben az EHÖK által jóváhagyott pont, amit a kollégiumi jelentkezés alkalmával 4-gyel szorzunk. 


A SZOCIÁLIS PONTSZÁM MEGSZERZÉSE

A felvételi pontokon kívül lehetőséged van a szociális helyzeted alapján többletpontokban részesülni. A szociális pontszámba beleszámít minden olyan tényező, ami a család anyagi és szociális helyzetére vonatkozik, például: lakhely távolsága a kollégiumtól, testvérek, betegség, válás, stb. A szociális pontszámok megszerzésében az alábbi segédlet lesz segítségedre:

HATÁR kitöltési segédlet

Szociális pontszám – pontszámok listája

A HATÁR rendszerben található pályázati adatlap kitöltését és véglegesítést követően, a pályázati adatlapot kinyomtatva és a szükséges igazolásokat csatolva postai úton papír alapon el kell juttatni hozzánk.

Az igazolások postára adási határideje: 2022.08.02. (kedd) (A később postára adott kérelmeket, igazolásokat NEM ÁLL módunkban elfogadni.)

Postázási cím: SZE HÖK; 9026, Győr, Egyetem tér 1. ÚT 106; Jelige: „Kollégiumi jelentkezés”   

A szociális pontszámok a jelentkezési időszakot követően kerülnek jóváírásra a kollégiumi rendszerben.


KAPCSOLAT

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken tudunk információt adni:

Telefon (9:00 – 13:30):

Dormitory.sze.hu oldallal és kollégiummal kapcsolatban: 06 96/503-448, 06 96/ 613-792

 

E-mail:

Határ rendszerrel és szociális pontszámmal kapcsolatban: hatar@sze.hu

Dormitory.sze.hu oldallal és kollégiummal kapcsolatban: kollegium@sze.hu


EGYETEMI KÁRTYA

Minden kollégista hallgatónak rendelkeznie kell egy úgynevezett Hallgatói kártyával, ahhoz, hogy a kollégiumban tudjon közlekedni. A Hallgatói kártyáról és igényléséről az alábbi oldalon találsz bővebb információkat: https://felveteli.sze.hu/elso-lepes

Neked ajánljuk

Facebook oldalaink